Vertel een verhaal - beginners

woensdag 15 maart (19.30 tot 22.00 uur)
Bibliotheek Idea Zeist
Vertel een verhaal - beginners

Ben je ook nieuwsgierig naar verhalen vertellen? In deze cursus gaan we onderzoeken hoe je van een verhaal op papier naar een verteld verhaal komt.

‘Hoe onthoud je dat toch allemaal?’, is een veel gestelde vraag aan vertellers. Hier zijn verschillende manieren voor, want vertellen is niet hetzelfde als het letterlijk uit je hoofd leren van een verhaal!

In deze cursus van vijf avonden gaan we samen op onderzoek uit. Hoe kom je los van een geschreven tekst? Hoe kun je beelden toveren in de hoofden van je luisteraars? We gaan spelen met ‘vrij vertellen’ en het je eigen maken van een bestaand verhaal. We betrekken de zintuigen en verkennen vertellen vanuit perspectief.

De cursus is ervaringsgericht. Door groepsoefeningen en werken in twee- en drietallen kom je tot jouw versie van een verhaal. Ook besteden we aandacht aan de verbinding met de luisteraars. Want voor vertellen heb je een verteller, een verhaal en luisteraars nodig!

Docent

Esther Kornalijnslijper (1968), bundelt sinds 2010 haar werk als verhalenverteller en trainer in haar bedrijf eSpiral bodywork & storytelling onder het motto: the body contains the (life) story just as much as the brain (Edna O’Brien). Ze geeft workshops en cursussen op het gebied van lichaamswerk en verhalen vertellen, is voorzitter van Stichting Vertellen, en maakt deel uit van de werkgroep ‘Zeist Vertelt’ van CultuurZeist.

Locatie: Bibliotheek Idea Zeist
Data: woensdag 15, 22 en 29 maart, 5 en 12 april 2017