Computercursussen

Leer omgaan met de computer

Ben (of ken) je iemand met weinig of geen computerervaring? Dan is deze cursus iets voor jou. Je leert de basis van werken met een pc of laptop, zoals aanzetten, typen en oefenen met internet en e-mailen.

Werken met de Macbook

De cursus ‘Werken met de MacBook’ behandelt stap voor stap hoe jij kunt werken met jouw Apple-laptop. Je leert o.a. werken met het Dock, mappen, bestanden, tekstverwerken met Pages, internetten met Safari, onderhoud en veiligheid van de computer.

Informatiebijeenkomsten

De bibliotheek organiseert vaak informatiebijeenkomsten over digitale thema’s, bijvoorbeeld Digitaal Nalaten, de digitale overheid of veilig internetten. Eén van onze vrijwilligers geeft uitleg en er is ruimte om vragen te stellen.

Leer omgaan met tablet of telefoon

Wil jij leren werken met jouw tablet of telefoon? Meld je aan voor deze cursus. Je leert de basis van werken met jouw tablet of telefoon, zoals opladen, vegen, typen en oefenen met internet, e-mailen en foto’s maken.

Leer omgaan met de digitale overheid en digitale zorg

Een DigiD aanvragen, een afspraak maken bij de gemeente, de Berichtenbox (van de overheid) installeren, zorgtoeslag aanvragen, digitaal een afspraak met de huisarts maken. Zo eenvoudig is dat allemaal niet. In deze cursus leer je hoe je zaken met de overheid en zorginstellingen snel en makkelijk via internet kunt regelen. 

Zelf aan de slag

Wil je liever zelf aan de slag met je digitale vaardigheden? De bibliotheek heeft een pagina samengesteld vol websites waar jij zelf kan oefenen. Bekijk de cursussen van o.a. SeniorWeb, oefenen.nl en Steffie.nl. 

Werken met Windows

De cursus 'Werken met Windows' behandelt stap voor stap het besturingssysteem van Windows. Je leert o.a. werken met het bureaublad, apps, tekstverwerking, mappen, bestanden en extern geheugen.

Overzicht op je computer

Met deze cursus leer je hoe je jouw computer netjes en overzichtelijk houdt. Je leert bestanden over te zetten en structuur aan te brengen. Deze cursus is voor Windows-computers. Heb je een MacBook (laptop van Apple)? Volg dan de cursus Werken met de MacBook. 

Digitaal café

Heb je een korte vraag over jouw telefoon, tablet, laptop of computer? Of hulp nodig bij het aanmelden voor een cursus? Bij het digitaal café kan je vrijblijvend binnenlopen.