Maak van jouw levensverhaal een mooi boek

cursus
maandag 11 maart (19.30 tot 21.30 uur)
Bibliotheek Idea Zeist, Zeist
Maak van jouw levensverhaal een mooi boek

Hoe doe je dat nu eigenlijk: een boek maken over jouw familie?

In vijf avonden gaan we verkennen wat ervoor nodig is om van idee tot boek te komen, zodat je daarna er zelfstandig mee aan de slag kunt gaan. Je hoeft voor deze cursus (nog) geen schrijfervaring te hebben.

We onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om je verhaal levendig op papier te zetten: via bijvoorbeeld research, herschrijven en het interviewen van mensen die je dierbaar zijn. Ook staan we stil bij de dilemma’s waarvoor een levensverhaal je kan stellen, zoals het spanningsveld tussen eerlijk willen zijn en de privacy van anderen beschermen.

Daarnaast leer je hoe je een handige hoofdstukindeling voor je boek kunt maken en hoe je een haalbare planning opstelt. En we kijken wat er nodig is voor een mooie vormgeving.

Je krijgt het e.e.a. aan materiaal aangereikt, maar het is handig als je zelf ook pen en papier meeneemt of je laptop.

Locatie: Bibliotheek Idea Zeist

Dag Tijd Data Lessen Prijs Cursuscode