Maak een mooi boek over jouw familie

Basiscursus
dinsdag 16 januari (19.30 tot 21.30 uur)
Bibliotheek Idea Zeist
Maak een mooi boek over jouw familie

Hoe doe je dat nu eigenlijk: een boek maken over jouw familie?

En vooral: hoe maak je er een móói boek van dat echt bij jou en je familie past? In vier avonden gaan we op speelse wijze verkennen wat daarvoor allemaal nodig is. Ook staan we stil bij lastige dilemma’s zoals hoe je met de privacy van anderen omgaat of hoe je van bestaande teksten één logisch geheel kunt maken. Op de vijfde avond gaan we samen genieten van het resultaat. Want ook dat hoort bij het ‘productieproces’: wie een boek maakt, verdient een feestje na afloop!

De eerste avond schrijven we een aantal teksten, die de basis zullen vormen voor onze ontdekkingsreis. We onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om je verhaal net iets levendiger op papier te zetten: via bijvoorbeeld research, herschrijven en het interviewen van mensen die je dierbaar zijn. Ook leer je hoe je een handige hoofdstuk-indeling voor je boek kunt maken en hoe je een haalbare planning opstelt. Na het schrijven begint immers vaak juist de grootste uitdaging: hoe verwerk je bijvoorbeeld afbeeldingen in je verhaal, wat doe je met de vormgeving en hoe lever je jouw bestanden het beste bij een drukker aan?

Als ‘diploma’ ontvang je op de vijfde avond een boekje met teksten en/of afbeeldingen van jezelf en van je medecursisten, aangevuld met een aantal handige tips die tijdens de cursus aan bod zijn gekomen.

Over de docent
Daniëla Postma (1967) komt uit het boekenvak en heeft zich gespecialiseerd in levensverhalen. Sinds 2012 helpt zij mensen en bedrijven met het maken van levensboeken, zowel voor eigen gebruik als voor de verkoop: als schrijfcoach, redacteur en/of vormgever. Ook verzorgt zij regelmatig workshops voor vakgenoten en andere belangstellenden. Over hoe je een boek maakt van een levensverhaal en wat dat met jou doet, schreef zij het boek 'Jouw levensverhaal hoort in een mooi boek thuis', vol inspirerende ervaringsverhalen en praktische tips. Dit boek zal in de loop van 2018 verschijnen. Voor dit boek schreef Daniëla vrijwel alle teksten (waaronder columns, gedichten en interviews); ook verzorgde zij de illustraties en de vormgeving, met uitzondering van de pagina’s Idee-in-Beeld waarvoor illustrator Christa Mulder prachtige tekeningen maakte.

Locatie: Bibliotheek Idea Zeist
Data: 16, 23 en 30 januari; 6 februari en 6 maart 2018

 Dag Tijd Startdatum Lessen Prijs Cursuscode
dinsdag  19.30 - 21.30 uur  16 januari 2018  5 € 95,- / € 85,-*  2.1-822

* Lid Bibliotheek Idea Word nu lid!