Lezingen bij Bibliotheek Idea - Agenda

De Bilt 75 jaar bevrijding

In samenwerking met Online Museum De Bilt geven Anne Doedens en Dick Berents een duo-lezing. Dinsdag 21 april en woensdag 22 april in Bibliotheek Idea Bilthoven.

Hoe heette ik ook al weer?

Karel Beesemer uit Bilthoven geeft een lezing over zijn herinneringen aan de barre tijd dat hij moest onderduiken. Donderdag 19 maart in Bilthoven.

If Beale Street could talk

Woensdag 11 maart is in Theater Het Lichtruim in Bilthoven de verfilming van If Beale street could talk uit 2018, naar de baanbrekende roman van James Baldwin uit 1974.

Open Leesclub

Vrijdag 13 maart is iedereen welkom bij de eerste Open Leesclub, waarin we het Boekenweekgeschenk van Annejet van der Zijl, het Boekenweek-essay van Özcal Akyol en Finse dagen van Herman Koch bespreken.

Stephan Enter

Soester journaliste Jolanda aan de Stegge interviewt vrijdag 13 maart schrijver Stephan Enter over zijn laatste roman ‘Pastorale’ in Theater Idea, Soest.

Word lid van Bibliotheek Idea

Online Bibliotheek

Dwarslopers Festival

Als afsluiter van de Boekenweek is op zaterdag 14 maart in Zeist het Dwarslopers Festival in samenwerking met de Vrije Hogeschool en het Kunstenhuis.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, activiteiten en acties van RegioCultuurCentrum Idea?

Agenda Bibliotheek Idea

Naast lezingen, organiseert Bibliotheek Idea nog vele andere activiteiten, zoals computercursussen, literaire cursussen en voorleesactiviteiten voor kinderen. 

Annejet van der Zijl

De schrijfster van het Boekenweekgeschenk komt woensdag 11 maart naar Bilthoven. Ze wordt geïnterviewd door Bea Rigter van Bibliotheek Idea en zal vragen beantwoorden van het publiek. Met signeersessie na afloop.

Kindercollege: Rondleiding over WO II

Banner

In het kader van 75 jaar vrijheid vindt dit Kindercollege plaats in Museum Soest. Daar krijgen de kinderen een rondleiding over WO II. Vrijdag 8 mei.