Leren plannen en doen

huiswerkplannen in de bieb
woensdag 27 november (15.30 tot 17.00 uur)
Bibliotheek Idea, Zeist
Leren plannen en doen

Een vierweekse training voor leerlingen in het voortgezet onderwijs voor het leren plannen van huiswerk.

In de training Leer je huiswerkplannen en ook doen! leren leerlingen planningsvaardigheden om het huiswerk overzichtelijk te houden, waardoor ze beter en sneller aan de slag kunnen gaan. De training wordt gegeven door Karin Loogman en zij houdt ook een stok achter de deur.

De training bestaat uit 5 sessies, waarin Karin haar gouden ideeën deelt en leerlingen tips geeft, zodat ze zich bewust worden van hoe ze hun huiswerk kunnen plannen. Dat is de noodzakelijke eerste stap op weg naar overzicht. Overzicht over school, toetsen, projecten en ook niet onbelangrijk, vrije tijd!

Dit traject kan niet slagen zonder de betrokkenheid van een ouder en daarom is er een aparte online sessie met de ouders (inforomatie hierover volgt nog) en een sessie samen met hun kind. Met als resultaat dat de neuzen dezelfde richting op wijzen en vooral gericht is op samenwerking.

Bij deze training ontvangen deelnemers:

• Een gratis huiswerkplanner voor 3 maanden
  • Online sessie voor ouders, waarin Karin haar ervaringen en bewezen tips deelt

Voor en na de training zijn leerlingen van harte welkom om hun huiswerk te komen maken in de bibliotheek.

Karin Loogman

Karin Loogman heeft een online huiswerkklas, waar ze kinderen coacht met plannen en als een stok achter de deur fungeert voor kinderen als het gaat om huiswerk maken. Deze kinderen (en hun ouders) hebben minder zorgen over huiswerk, met betere cijfers en vrije tijd als resultaat.

De training is een samenwerking tussen Bibliotheek Idea en Whatdoiknow huiswerkklas.

Locatie: Bibliotheek Idea Zeist
Datum: woensdag 27 november, 4, 11 en 18 (ouder-en kind sessie) december 2019 en een online oudersessie op afspraak.
Tijd: 15.30-17.00 uur
Maximaal aantal deelnemers: 15