Tom en Samira

Voorleesfeest
zaterdag 26 september (11.00 tot 12.00 uur)
Bibliotheek Idea, Bilthoven
Tom en Samira

Tom is de buurjongen van Samira. Samira is het buurmeisje van Tom. Ze zijn ook nog eens vrienden en vinden elkaar soms stom. Tosca Agterberg is de schrijfster van een vrolijke verhalenbundel over deze twee buurkinderen.

Schrijfster Tosca Agterberg komt in de bibliotheek voorlezen uit Tom en Samira. Een voorleesfeest voor iedereen met voorlezen, rijmpjes en je kunt een kleurplaat kleuren. Als voormalig kleuterjuf weet Tosca Agterberg als geen ander hoe het dagelijks leven in de (multiculturele) kleuterklas eraan toegaat. Kleuters zijn helemaal niet bezig met onderlinge verschillen, ze spelen gewoon met elkaar. En dat is precies wat Tom en ­Samira ook doen! Ze zitten samen in groep 2, wonen naast elkaar en zijn ook nog eens beste vrienden. Ze spelen het liefst elke dag ­samen. Op de trampoline, knutselen of iets bakken: ze vervelen zich nooit. En soms, in het weekend, mogen ze bij elkaar logeren. De vader van Samira bakt de lekkerste pannenkoeken (met gaatjes erin) en Tom mag bij Samira het Suikerfeest komen vieren.

Voor kinderen van 4 - 7 jaar. Maximaal 1 begeleider per gezin.

Ben je al lid van de bibliotheek? Kijk en luister dan hier al naar een van de vele verhaaltjes uit Tom en Samira. Inloggen met je pasnummer en bijbehorend wachtwoord.

Locatie: Bibliotheek Idea Bilthoven
Datum en tijd: zaterdag 26 september van 11.00 - 12.00 uur
Toegang: gratis maar aanmelden verplicht. Alleen kinderen hoeven te worden aangemeld.
Aanmelden: online