Stadsdichter Diet Groothuis presenteert haar nieuwste boek

woensdag 12 mei (14.30 tot 15.30 uur)
Stadsdichter Diet Groothuis presenteert haar nieuwste boek

Diet Groothuis, stadsdichter van Zeist, presenteert middels een livestream vanuit Bibliotheek Idea Zeist haar nieuwste boek, DAS – het grote geheime dassenboek.

In dit boek nemen de verteller, een stoer meisje, en haar beste vriendin Han je mee op hun tochten door het bos. Ze delen hun dassendagboek met je en leren je alles over deze gezellige, knuffelige familiedieren.

Je hoort de jonge dassen blaffen (ja, echt) als ze samen spelen. Je bent aanwezig bij hun vermakelijke krabsessies en lacht mee als ze achter elkaar aan rennen. En je ziet hoe moeilijk dassen het hebben in ons land vol auto’s en wegen, huizen en mensen en honden. Je kunt ze helpen. Dit boek vertelt je hoe.

Diet Groothuis is schrijver, stadsdichter van Zeist, journalist en columnist. Bijna niemand weet dat ze al jaren actief is in een dassenwerkgroep en elk voorjaar verschillende dassenburchten bezoekt. Zo ontstond het idee om een boek te schrijven over dassen en dat is het prachtige boek DAS geworden. Fantastisch geïllustreerd door Merel Corduwener.

Door Diet gesigneerde exemplaren van ‘DAS – het grote geheime dassenboek’ (8+) zijn vanaf 12 mei te koop bij Boekhandel Kramer & Van Doorn.

De boekpresentatie zal live vanuit Bibliotheek Idea Zeist worden gestreamd via YouTube. Als je je uiterlijk 10 mei aanmeldt via ontvang je via de e-mail een herinnering voor deze livestream.

Deze boekpresentatie wordt georganiseerd door Bibliotheek Idea Zeist, Boekhandel Kramer & Van Doorn en Literair Zeist.