Schrijversontmoeting met Annejet van der Zijl

donderdag 4 november (19:30 tot 21:30 uur)
Theater De Klinker, Zeist
Annejet van der Zijl schrijversontmoeting Bibliotheek Idea Zeist

Annejet van der Zijl wordt deze avond geïnterviewd door Ivan Borghstijn over haar nieuwe boek en gaat in gesprek met het publiek.

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non- fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust, en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Van der Zijl was in 2020 Boekenweekauteur en schreef het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette.

Fortuna's kinderen
Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?

Het nieuwste ‘grote’ boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte bloedlijn?

Fortuna’s kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico’s en hun liefdes niet door huidskleur.

Boekhandel Kramer & Van Doorn zorgt voor de verkoop van boeken en natuurlijk is er gelegenheid boeken van Annejet van der Zijl te laten signeren.

Deze schrijversontmoeting is een gezamenlijk initiatief van Boekhandel Kramer & Van Doorn, Bibliotheek Idea Zeist en Literair Zeist.

Lees hier meer over Annejet van der Zijl.

Let op: nieuwe aanvangstijd: 19.30 uur, na afloop is er gelegenheid om met een drankje na te praten in de foyer.

Kosten: € 11,- en € 9,50 voor leden van Bibliotheek Idea.

Coronatoegangsbewijs
Voor deze activiteit is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar: een geldige QR-code (via de CoronaCheckapp of geprint) en je identiteitsbewijs.