Workshop romananalyse

dinsdag 7 november 2017 (10.00 uur tot 12.00 uur)
Bibliotheek Idea Zeist
Workshop romananalyse

Haal meer uit een roman door te ontdekken hoe een roman in elkaar zit. Deze workshop is met name interessant voor deelnemers en gespreksleiders van leesgroepen.

Over een goed boek valt veel te zeggen. Inzicht in hoe een roman in elkaar steekt, geeft vaak leesplezier. In deze workshop krijg je aan de hand van voorbeelden aanwijzingen hoe je op verschillende manieren een roman kunt lezen. Wat maakt een roman boeiend, hoe bouwt een schrijver de spanning op? Wat is het thema en wat zijn motieven? Ook het gekozen perspectief is heel bepalend voor hoe een lezer wordt meegenomen in het verhaal. Wat voor consequenties heeft dat voor de lezer? Op deze en andere vragen krijgt u in de workshop een antwoord aan de hand van concrete voorbeelden.

De workshop wordt gegeven door Henny Verheijden, neerlandica en literatuurdocente. Ze begeleidt al jaren leesgroepen en geeft cursussen Moderne Nederlandse Literatuur.

Locatie: Bibliotheek Idea Zeist

Dag Tijd Datum Lessen Prijs Cursuscode
dinsdag 10.00 - 12.00 7 nov. 1 € 15,00 / € 12,50* 2.1-819

* Lid Bibliotheek Idea. Word nu lid!