Your story matters! - cursus personal storytelling

donderdag 1 november (19.30 tot 21.30 uur)
Bibliotheek Idea Bilthoven
Your story matters! - cursus personal storytelling

Verhalen zijn er in alle soorten en maten. Van sprookjes, legendes en broodje aap verhalen, tot persoonlijke verhalen. In deze cursus van vijf woensdagavonden werken we met persoonlijke verhalen. Deze cursus is geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren vertellers die benieuwd zijn naar het werken met persoonlijke verhalen.

Over de cursus

Vertellen uit je eigen leven, hoe doe je dat? Wat kies je en hoe kom je van een bijzonder moment uit je leven naar een verhaal? En hoe bewerk je vervolgens je verhaal zodat het een cadeau wordt voor anderen om naar te luisteren en het persoonlijke universeel wordt? In deze cursus gaan we spelenderwijs op onderzoek uit. Welk moment uit jouw leven wil nu verteld worden? Wat moet er dan echt in en wat kun je weglaten? En moet je altijd de 'feitelijke waarheid' vertellen of bestaat er ook iets als 'emotionele waarheid'? Naast het werken aan je verhaal besteden we ook aandacht aan de verbinding met de luisteraars. Want voor vertellen heb je een verteller, een verhaal en luisteraars nodig! We werken toe naar een kort persoonlijk verhaal van 5 tot 7 minuten dat we op de laatste avond in de groep vertellen.

NB: Weet je nog niet waarover je wilt vertellen. Prima! Je hoeft namelijk van tevoren nog geen verhaal gekozen te hebben. Als je al wel een idee hebt: neem het mee!

Over de docent

Esther Kornalijnslijper was dierenarts, nu vertelt ze. Even geëngageerd en vol lef en liefde! Ze bewerkte literaire verhalen en een roman van vrouwelijke schrijfsters en activistes zoals Jeanette Winterson en Alice Walker. In de laatste jaren ligt haar focus op persoonlijke verhalen, al dan niet verweven met verhalen uit de wereldliteratuur. Haar vertelstijl is beweeglijk en zintuiglijk, subtiel en uitdagend. Ze volgde de Nationale Vertelschool in Utrecht in 2008 en de Mezrab Storytelling School in Amsterdam in 2015. Esther gebruikt storytelling zowel als performer als voor haar werk in de community. Ze is voorzitter van de landelijke Stichting Vertellen en is initiatiefnemer van het Vertelcafé Zeist en Festival Zeist Vertelt. Meer informatie vindt u op www.estherkornalijnslijper.com en www.whorunstheworld.nl

Locatie: Bibliotheek Idea Bilthoven
Data: 1, 8, 15, 22 en 29 november 2018

Dag Tijd Startdatum Lessen Prijs Cursuscode
donderdag 19.30-21.30 uur 1 november 2018 5 € 95,- / € 85,-* 4.1-809

* Lid Bibliotheek Idea Word nu lid!