Workshop Het Limburgs Kloostervarken

Proeverij
maandag 26 november (19.30 tot 21.30 uur)
Bibliotheek Idea Soest
Workshop Het Limburgs Kloostervarken

Slager Marco Veenema vertelt alles over het Limburgs Kloostervarken, laat zien hoe hij het vlees verwerkt en bereidt ter plekke een smaakvol gerecht. Verneem de rijke geschiedenis van een traditioneel streekproduct en ervaar hoe dat smaakt.

In het kader van “Nederland leest” laat slager Marco Veenema je kennismaken met een bijzonder varken. Het Limburgs Kloostervarken is een scharrelvarken met een heerlijk buitenleven en bijzondere verzorging en voeding. Marco vertelt er alles over, laat zien hoe hij het vlees verwerkt en bereidt ter plekke een smaakvol gerecht. Verneem de rijke geschiedenis van een traditioneel streekproduct en ervaar hoe dat smaakt. Het kan ook anders.

De maand november staat in de bibliotheek in het teken van Nederland Leest. De grootste landelijke bibliotheekactie gaat over Voeding. Voor leden van de bibliotheek is er zolang de voorraad strekt het geschenkboek Je bent wat je leest, met bijdragen over voeding van vijf specialisten: Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw.

Locatie: Idea Bibliotheek Soest
Datum: maandag 26 november 2018
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Kosten: gratis, wel aanmelden
Aanmelden: online of aan de balie van de bibliotheek