Ontmoeting met Griet Op de Beeck

UITVERKOCHT
woensdag 14 maart (vanaf 20.00 uur)
Theater Het Lichtruim, Bilthoven
Griet Op de Beeck

Boekenweekgeschenkschrijfster Griet Op de Beeck komt in de Boekenweek naar Theater Het Lichtruim Bilthoven. 

Griet Op de Beeck schreef op verzoek van de Stichting CPNB het Boekenweekgeschenk 2018 en gaf het de titel Gezien de feiten. In vijf jaar tijd schreef zij vier bestsellers. De Vlaamse schrijfster brak door met haar debuutroman Vele hemels boven de zevende (2013, Prometheus). Ook haar daarop volgende romans, Kom hier dat ik u kus (2014) Vele hemels boven de zevende (2015), Gij nu (2016) en Het beste wat we hebben (2017).

Haar romans maakten veel indruk. Met een lichtvoetige stijl weet zij zware onderwerpen op een openhartige en tegelijkertijd scherpe manier aan te snijden. In een interview met het Belgische tijdschrift Humo vertelt ze dat ze ‘Kijkers [wil] uitnodigen om stil te staan, om te kijken naar dingen waar ze misschien liever niet naar kijken’. In haar romans komen thema’s voor als alcoholisme, ongelukkige relaties, familie en eenzaamheid. Met haar goed bekeken optreden in het tv-programma Zomergasten vorig jaar en haar onthullingen in DWDD, veroverde Op de Beeck de harten van vele Nederlandse kijkers en lezers.

In samenwerking met SKC De Bilt, Bilthovense Boekhandel en Bouwman Boeken, ontvangt Bibliotheek Idea Bilthoven van Griet Op de Beeck in Theater het Lichtruim tijdens de Boekenweek.

Stel Griet een vraag!
Heb je een vraag voor Griet? Mail deze vraag dan aan . Op de avond zal zij passende vragen aan Griet stellen en daar later op de website verslag van doen.

Ook bij Idea
Schrijven als Griet? In de korte cursus Schrijfreisje pak je je pen en helpt docent Arianne Collee jou een schrift vol betekenisvolle verhalen over je eigen leven te schrijven. Lees meer

Inzicht krijgen in de persoonlijke ontwikkeling van personages uit de verhalen van Griet en andere schrijvers? Twee storytellers geven verhalencolleges.
Lees meer

Op maandag 12 maart organiseert Bibliotheek Idea Zeist de Boekverfilming van Vele hemels boven de zevende.

Ontmoeting met Griet Op de Beeck
Locatie
: Theater Het Lichtruim, Planetenplein 2, Bilthoven
Datum: woensdag 14 maart 2018
Tijd: 20.00 uur
Kosten: € 12,50