Cultuur & Samenleving

Het Geheugenpunt en Spreekuur Alzheimer

Voor iedereen in Zeist die te maken krijgt met dementie of andere geheugenproblemen is er Het Geheugenpunt in de Bibliotheek in Zeist en een wekelijks Spreekuur Alzheimer.

Taalpunten De Bilt

Voor iedereen die (beter) Nederlands wil leren of anderen wilt hebben met de Nederlandse taal. Taalpunten De Bilt is de plek waar de vraag naar taal en het aanbod bij elkaar komen.

Digitaal wijzer

Idea helpt je om digitaal wijzer te worden. Met informatiebijeenkomsten, workshops en cursussen helpen we je op weg in de digitale wereld.

Launch Your Future

Launch your Future is een creatief groepsproject voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar, die de kansen op de arbeidsmarkt helpt vergroten.

Walk&Talk

Bibliotheek Idea biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten.

Bibliotheek aan Huis

Bibliotheek aan Huis is voor iedereen die graag wil blijven lezen maar niet meer zelf naar de bibliotheek kan komen. Vrijwilligers halen en brengen de boeken en andere materialen thuis.

Gouden Dagen

In samenwerking met Stichting Gouden Dagen geeft Idea een extra impuls aan het verbeteren van het welzijnsaanbod voor alle ouderen in de gemeente Zeist, Soest en Bilthoven.

Robokids

Kinderen maken kennis met robotica bij Robokids.

Makkelijk Lezen Plein

De Bibliotheek is er voor iedereen. Ook voor kinderen die niet van lezen houden, of er moeite mee hebben. Daarom biedt de Bibliotheek voor hen speciale leesmaterialen aan op het Makkelijk Lezen Plein.

Mama Lokaal

Mama Lokaal is een ontmoetingsplek voor (bijna) moeders en is een initiatief van Ouders Lokaal en Bibliotheek Idea Bilthoven.

Kunstenhuis

Ontdek het aanbod Cultuur en Samenleving van KunstenHuis.