E-books lezen via je bieb

Via je tablet of computer kun je ook heel makkelijk blijven (voor)lezen. Download een spannend, lief, ontroerend of ander boek via de Online Bibliotheek. Er is voor elke leeftijd wel iets te vinden. Als bibliotheeklid kun je hier gratis gebruik van maken. Veel leesplezier!

Hoe mediawijs ben jij?

Hoe ga jij om met social media en internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Wil je echt dat iedereen alles van je weet? Doe de quiz of speel de DataDetox Game. 

Meester Jaap leest voor

Meester Jaap is misschien wel de bekendste meester van Nederland. Bijna ieder kind kent wel de verhalen van deze vrolijke, bijzondere meester. De schrijver, Jacques Vriens, leest zijn verhalen zelf voor. 

De voorleesgids

Door de corona-crisis zijn veel digitale kinderboeken tijdelijk gratis! Op de website 'De voorleesgids' heeft Rian Visser veel links verzameld. Zo weten ouders, leerkrachten en kinderen waar ze digitale kinderboeken kunnen vinden.

Vlogboek

Jeugdbibliotheek

Op de Jeugdbibliotheek vind je informatie over allerlei onderwerpen. Over dieren en planten, eten en drinken, geschiedenis, de samenleving, kunst en cultuur, gezondheid, noem het maar op. Er staan ook interessante filmpjes bij en linkjes naar andere leuke en goede websites over het onderwerp. De jeugdbibliotheek is er voor alle leeftijden van 0 tot 18 jaar. 

Samen lekker lezen!

Nu je tijdelijk geen fysieke boeken kunt lenen bij de bibliotheek, hebben we een leuke actie bedacht! Zo zorgen we er samen voor dat alle kinderen lekker kunnen blijven lezen. Help je ook mee?

Huisarrest

Luister mee naar Huisarrest, een tiendelige serie voorleesverhalen over kinderen die vanwege een virus hun huis niet mogen verlaten. De serie wordt geschreven en voorgelezen door tien bekende kinderboekenschrijvers. 

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor alle vakken van de basisschool. Kinderen kunnen alle vakken zelfstandig oefenen op hun eigen niveau. Log  in met je pasnummer (2....) en je wachtwoord van de bibliotheek. Let goed op dat je met je pasnummer inlogt en niet met je mailadres. Lukt het niet? Neem dan contact op met de bibliotheek via  

Speel het boekenganzenbord

Doe mee met de Leesbingo

Yoleo

Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken met Yoleo! Met je bibliotheekpas kun je gratis meedoen. Heb je (nog) geen pas. Neem dan contact met ons op via