E-books lezen via je bieb

Via je tablet of computer kun je ook heel makkelijk (blijven) lezen. Download een spannend, lief, ontroerend of ander boek via het e-book portaal van de Online Bibliotheek. Er is voor elke leeftijd wel iets te vinden. Als bibliotheeklid kun je hier gratis gebruik van maken. Succes. 

Jeugdbibliotheek

Op de Jeugdbibliotheek vind je informatie over allerlei onderwerpen. Over dieren en planten, eten en drinken, geschiedenis, de samenleving, kunst en cultuur, gezondheid, noem het maar op. Er staan ook interessante filmpjes bij en linkjes naar andere leuke en goede websites over het onderwerp. De jeugdbibliotheek is er voor alle leeftijden van 0 tot 18 jaar. 

Mediaopvoeding: tips & tools

De digitale voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes.Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek. 

Bereslim

Bereslim is het platform met leuke digitale prentenboeken en pedagogisch verantwoorde computerspellen voor peuters en kleuters. Normaal gratis te gebruiken door bibliotheekleden, nu tijdelijk voor iedereen. Een mooie kans om met dit platform kennis te maken. Log in met de gebruikersnaam  bereslim100943 en het wachtwoord Bieb2020. Veel lees- en kijkplezier. 

Wepboek

De geanimeerde prentenboeken van WePboeken stimuleren de taalontwikkeling bij peuters. Samen kijken maakt het nog leuker!

Ingrid leest voor

Doe mee met de Leesbingo

Meedoen met de leesbingo is heel eenvoudig. Probeer elke dag een opdracht uit te voeren van de kaart. En heb je een volle rij of een volle kaart... spreek van te voren af waar je als beloning voor zou kunnen sparen!  (bordspel spelen, avondeten kiezen, halfuurtje langer opblijven...)

 

De voorleeshoek

De Voorleeshoek plaatst wekelijks nieuwe voorleesverhalen en combineert prenten met muziek. De website is tijdelijk gratis beschikbaar. Voor kinderen van 0-10 jaar.