Nieuwsoverzicht

Resultaten 1 - 10 van 69
 • Kinderboekenweek 2021

  Kinderboekenweek 2021

  Gepubliceerd op: dinsdag 28 september 2021

  Kom tijdens de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober) naar Bibliotheek Idea! Hier kun je van alles beleven en ontdekken rondom het thema Beroepen.

 • Start geheugenpunt in de bibliotheek van Zeist

  Start geheugenpunt in de bibliotheek van Zeist

  Gepubliceerd op: donderdag 09 september 2021

  Donderdag 16 september a.s. start Idea een pilot met het Geheugenpunt in de Bibliotheek in het centrum van Zeist. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar het geheugen. Samen met het lokale netwerk bieden we boeken en binnenkort ook activiteiten aan.

 • Studiekring voor 50-plussers zoekt deelnemers

  Studiekring voor 50-plussers zoekt deelnemers

  Gepubliceerd op: donderdag 09 september 2021

  Na een corona onderbreking van 1½ jaar wil de studiekring in Zeist vanaf oktober weer van start gaan en is daarom op zoek naar nieuwe deelnemers.

 • Zomeropeningstijden

  Zomeropeningstijden

  Gepubliceerd op: dinsdag 13 juli 2021

  Tijdens de zomerperiode hebben onze vestigingen in Bunnik, Maartensdijk en Soesterberg aangepaste openingstijden.

 • Cultureel Café in teken van kunstonderwijs

  Cultureel Café in teken van kunstonderwijs

  Gepubliceerd op: dinsdag 06 juli 2021

  Op vrijdag 2 juli jl. vond in Theater Het Lichtruim het eerste Cultureel Café De Bilt plaats. Met het einde van het culturele seizoen in zicht was dit een uitgelezen moment voor de culturele organisaties van gemeente De Bilt om bij te praten en nieuwe plannen en projecten te presenteren. Zo was er aandacht voor structureel kunstonderwijs op de basisscholen en werd het Kunst Doe Boek gepresenteerd, een cadeau aan alle bassischoolleerlingen van KunstenHuis De Bilt-Zeist en RegioCultuurCentrum Idea.

 • Cultuurakkoord getekend voor alle kinderen in Zeist

  Cultuurakkoord getekend voor alle kinderen in Zeist

  Gepubliceerd op: maandag 05 juli 2021

  Op donderdag 1 juli ondertekenden de gemeente Zeist, de basisscholen, KunstenHuis en RegioCultuurCentrum Idea het Cultuurakkoord. Met dit akkoord bekrachtigen zij de wens om op alle basisscholen kunst- en cultuuronderwijs mogelijk te maken voor alle kinderen. Tevens werd die middag het Kunst DoeBoek uitgereikt.

 • Boek ’n Trip

  Boek ’n Trip

  Gepubliceerd op: dinsdag 29 juni 2021

  Tijdens de zomeractie Boek 'n Trip kunnen kinderen en jongeren de mooiste verhalen beleven. Gewoon op de telefoon of tablet. Ook als je nog géén lid bent van de Bibliotheek.

 • Nu te leen in Bilthoven: een plogpakket

  Nu te leen in Bilthoven: een plogpakket

  Gepubliceerd op: woensdag 26 mei 2021

  Wil je ook meehelpen om je eigen leefomgeving opgeruimd te houden? Bij Idea Bilthoven kun je vanaf vandaag een plogpakket lenen. Het plogpakket bestaat uit twee grijpers (een volwassen- en een kind uitvoering) plus een aantal plastic zakken. het plogpakket kun je gratis bij de balie in Bilthoven verkrijgen. 

 • Media Ukkie Dagen 2021

  Media Ukkie Dagen 2021

  Gepubliceerd op: vrijdag 26 maart 2021

  Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april besteden we extra aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. 

 • Radio Soest start uitzendingen vanuit Bibliotheek Idea 

  Radio Soest start uitzendingen vanuit Bibliotheek Idea 

  Gepubliceerd op: woensdag 24 maart 2021

  Bibliotheek Idea en Radio Soest gaan een samenwerkingsverband met elkaar aan. Vanaf 10 april aanstaande zenden zijn het programma “Eem voor Eem” uit vanaf het Leesplein van Bibliotheek Idea aan de Willaertstraat 49 in Soest met uiteenlopende gasten.