Nieuwsoverzicht

Resultaten 1 - 10 van 78
 • Belastingaangifte: de Bibliotheek helpt je op weg

  Belastingaangifte: de Bibliotheek helpt je op weg

  Gepubliceerd op: woensdag 01 maart 2023

  Vanaf 1 maart kan er weer aangifte gedaan worden voor de inkomstenbelasting. Dit moet elk jaar voor 1 mei en gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. De Bibliotheek kan jou helpen.

 • Tijdschriften naar online Bibliotheek-app

  Tijdschriften naar online Bibliotheek-app

  Gepubliceerd op: dinsdag 28 februari 2023

  Lees je regelmatig online tijdschriften via de TijdschriftenBieb-app? Deze tijdschriften verhuizen op 6 maart 2023 naar de online Bibliotheek-app. Zo kan je wekelijks je favoriete tijdschrift blijven lezen! 

 • We breiden onze service-uren uit

  We breiden onze service-uren uit

  Gepubliceerd op: vrijdag 27 januari 2023

  Goed nieuws. Bibliotheek Bilthoven, Soest en Zeist hebben vanaf 30 januari meer service-uren.

 • Openingstijden december

  Openingstijden december

  Gepubliceerd op: vrijdag 09 december 2022

  Tijdens en rond de december feestdagen hebben onze bibliotheken aangepaste openingstijden.

 • Opening Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek

  Opening Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek

  Gepubliceerd op: maandag 10 oktober 2022

  Vanaf 11 oktober opent het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Bunnik van KunstenHuis Idea. Daar kun je terecht bij vragen over de Digitale Overheid. 

 • Gratis OV voor 66-plussers met een krappe beurs

  Gratis OV voor 66-plussers met een krappe beurs

  Gepubliceerd op: maandag 19 september 2022

  Vanaf maandag 19 september start de proef Gratis OV voor 66 plus in provincie Utrecht. Mensen vanaf 66 jaar met een laag inkomen, komen vanaf dan in aanmerking voor het Gratis OV abonnement. Met dit abonnement is het mogelijk om in de gehele provincie Utrecht gratis gebruik te maken van de bus, tram, buurtbus en flex diensten van U-OV en Syntus Utrecht. Reizigers kunnen doordeweeks na 09.00 uur reizen en in het weekend en op feestdagen de hele dag.

  “Ouderen in de provincie Utrecht met een laag inkomen hebben het moeilijk”, aldus gedeputeerde Arne Schaddelee. “Er is onder deze groep sprake van stille armoede. De financiële drempel om het huis uit te gaan, is hoog. Eenzaamheid is vaak het gevolg. Het openbaar vervoer kan deze groep over de streep helpen en het leven net iets aangenamer maken. De provincie Utrecht biedt deze mensen daarom een jaar lang gratis gebruik aan van bus en tram.”

  Wie kan het gratis OV abonnement aanvragen?
  Ouderen die de leeftijd van 66 jaar hebben bereikt, wonen in de provincie Utrecht en niet meer te besteden hebben dan € 17.700 per jaar, kunnen vanaf 19 september gebruik maken van dit aanbod. Iedereen die met een inkomstenverklaring van de belastingdienst kan aantonen te voldoen aan deze voorwaarden en zich heeft aangemeld, ontvangt een gratis ov-abonnement dat op hun persoonlijke OV chipkaart wordt geladen. De proef met gratis OV loopt tot 9 december 2023.

  Hoe vraag je het gratis OVabonnement aan?
  Het gratis OV abonnement kunnen ze op de website www.gratisreizenouderen.nl aanvragen. Hier staat uitgelegd welke stappen mensen moeten nemen om het abonnement aan te vragen.

  Hulp nodig?
  Er zijn folders met uitleg beschikbaar bij bibliotheken en de servicewinkels van U-OV op Utrecht CS en Syntus Utrecht op Amersfoort station. Wanneer mensen niet op internet kunnen of hulp nodig hebben bij de aanvraag kunnen ze naar de bibliotheek waar een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) aanwezig is. Ook de bibliotheken van KunstenHuis Idea doen mee. 

  Het initiatief voor deze actie komt uit het coalitieakkoord van de provincie Utrecht, waarin een proef met gratis regionaal openbaar vervoer is aangekondigd. Deze is bedoeld om ouderen met een krappe beurs meer bewegingsvrijheid te geven en kansen om sociale contacten aan te knopen.

 • Start leesclub (moderne) literatuur in Bilthoven

  Start leesclub (moderne) literatuur in Bilthoven

  Gepubliceerd op: dinsdag 19 juli 2022

  In Bibliotheek Bilthoven is op zaterdag 3 september een informatiebijeenkomst over een leesclub (moderne) literatuur.

 • Expositie 'Zo gepiept'

  Expositie 'Zo gepiept'

  Gepubliceerd op: dinsdag 19 juli 2022

  Van 22 juli t/m 8 augustus is in Bibliotheek Soest een speciale expositie over rookmelders te bezoeken

 • Zomeropeningstijden en langer lenen

  Zomeropeningstijden en langer lenen

  Gepubliceerd op: vrijdag 24 juni 2022

  Tijdens de zomerperiode hebben onze vestigingen in Bunnik, Maartensdijk en Soesterberg aangepaste openingstijden. Ook kun je boeken extra lang lenen.

 • Doe mee aan de Bibliotheekblad Schrijfwedstrijd!

  Doe mee aan de Bibliotheekblad Schrijfwedstrijd!

  Gepubliceerd op: vrijdag 10 juni 2022

  De bibliotheek is een bijzondere plek. Je kan er van alles! Van boeken lenen en meedoen aan cursussen tot debatteren. Is de bibliotheek voor jou ook zo bijzonder? Klim in de pen en vertel ons waarom!