Gruwelijk enge activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

Gepubliceerd op: vrijdag 22 september 2017
Gruwelijk enge activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek start op woensdag 4 oktober met als thema Griezelen. Gruwelijk eng! Kinderen kunnen meedoen aan diverse feestelijke en griezelige activiteiten in en buiten de Idea Bibliotheken.

Speurtocht in de Bibliotheek
Griezel mee met de spannende speurtocht in de bibliotheek. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen van 4 – 14 oktober gratis meespeuren in de Bibliotheek, na schooltijd en in Bilthoven ook op zaterdag vanaf 10.00 uur. Iedereen krijgt na afloop een cadeautje!

Bibberbiebfeest in Bibliotheek Idea Bilthoven en Soest
Wat gebeurt er in de bieb na sluitingstijd? Iedereen tussen de 6 – 10 jaar met een beetje lef kan komen ontdekken op een van de Bibberbiebfeesten van Bibliotheek Idea. In het Griezellab met Professor Loep & het Kunstlaboratorium kunnen kinderen experimenteren. Wie van enge verhalen houdt, kan komen luisteren naar een gruwelijk goed verhaal. En creatievelingen kunnen aan de slag in het Monsterdorp. Hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar in onze Heksenbrouwerij. Kinderen mogen verkleed komen!
Bibliotheek Idea Soest - zaterdag 7 oktober, 18.00-20.00 uur
Bibliotheek Idea Bilthoven - zaterdag 14 oktober, 18.00-20.00 uur

Kinderboekenfeest Griezelig leuk
Op zondag 8 oktober van 12.30–16.00 uur is er een speciaal Kinderboekenfeest vol leuke en spannende activiteiten in Hotel Theater Figi in Zeist. Bomkak Zing's! Een theatervoorstelling vol grappen, grollen en liedjes met Tosca Menten en al die dwaze personages uit haar boeken. Meet & Greet ook schrijvers als Jill, Bibi Dumon Tak, Alice Hoogstad, Arend van Dam, Hans & Monique Hagen en KindKind. Ontmoet de Gruffalo en luister mee naar spannende verhalen. Wie durft mag komen!

Theatergroep Smoesjes De G is van Griezelen
Speciaal voor de Kinderboekenweek speelt Theatergroep Smoesjes op zaterdag 14 oktober om 15.00 uur in Theater Idea Soest de spiksplinternieuwe voorstelling De G is van Griezelen! Het meisje Door houdt van griezelboeken! Maar op school moet ze opletten: sommen, tafels, het alfabet en dictee… De juf is al die griezelende kinderen zat en besluit griezelboeken te verbieden. Zal Door het laatste hoofdstuk ooit uitlezen….? Interactief, muzikaal, bijzonder en een presentje na afloop!

Kinderboekenweek bij Bibliotheek Idea