Nieuw: BoekStart-coach actief in consultatiebureau in De Bilt

Gepubliceerd op: maandag 25 september 2017
Nieuw: BoekStart-coach actief in consultatiebureau in De Bilt

Vanaf maandag 2 oktober zal Lisette Bergsma van Bibliotheek Idea als BoekStart-coach regelmatig aanwezig zijn in het consultatiebureau De Bilt van GGD Regio Utrecht. Daar staat ze klaar voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen aan hun piepjonge kind en graag boekentips willen hebben.

BoekStart
Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band tussen ouder en kind. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Koffertje
Wanneer een baby ongeveer 3 maanden is, krijgen de ouders/verzorgers van de gemeente De Bilt een brief met een waardebon voor een gratis BoekStart-koffertje. Met deze bon kunnen zij bij de Bibliotheek het koffertje ophalen en hun baby als lid inschrijven bij de Bibliotheek. In het koffertje zitten twee boekjes en een folder over voorlezen.

Consultatiebureau
Het consultatiebureau van de GGD Regio Utrecht in De Bilt bevindt zich aan het Planetenplein 2 in Bilthoven. Het bureau wordt druk bezocht door ouders met jonge kinderen. De bezoeken staan in het teken van de ontwikkeling en opvoeding van het kind. Het bewustzijn dat lezen met kinderen en voorlezen niet vroeg genoeg kan starten in een nieuw leven dringt steeds verder door in de samenleving. Het inzetten van de BoekStart-coach in de consultatiebureaus kan daar verder aan bijdragen.

Pilot
De BoekStart-coach in het consultatiebureau is een pilot van 1 jaar. Bibliotheek Idea en het consultatiebureau in De Bilt van GGD Regio Utrecht zullen daarna kijken of zij deze samenwerking voortzetten en de BoekStart-coach structureel ook daarna aanwezig laten zijn in het consultatiebureau.

Foto: ©Janneke Walter (www.jannekewalter.nl)