Nieuw: Filmbieb.nl

Gepubliceerd op: vrijdag 02 maart 2018
Nieuw: Filmbieb.nl

Sinds 1 maart presenteert Muziekweb de site filmbieb.nl. Naast film-dvd´s uit de collectie van de eigen bibliotheek, kun je als bibliotheeklid via Filmbieb dvd´s lenen uit de collectie van Muziekweb.

Filmbieb
Bibliotheekleden in Nederland kunnen via filmbieb.nl zowel film-dvd´s uit de collectie van de eigen bibliotheek lenen, alsook uit de collectie van Muziekweb. De trailers kunnen worden bekeken en wordt er achtergrondinformatie over de beschikbare films en series gegeven. 

Cultureel erfgoed
Het aanbod is mede tot stand gekomen dankzij schenkingen van Nederlandse bibliotheken en particulieren. Met Filmbieb wil Muziekweb dit vaak zo belangrijke Nederlandse culturele erfgoed behouden. Ook bibliotheken met nog slechts een beperkte collectie op locatie kunnen zo blijvende toegang en beschikbaarheid bieden tot onder andere Nederlandse films, series, documentaires en boekverfilmingen. 

Titels
Met Filmbieb hebben bibliotheekleden op een laagdrempelige manier toegang tot onder meer klassieke Nederlandse boekverfilmingen, zoals De kleine blonde dood en De tweeling, maar ook jeugdfilms als Achtste-groepers huilen nietDe brief voor de koning en Iep

Tarieven
De tarieven en voorwaarden voor het uitlenen van de films worden bepaald door de lokale bibliotheek. Bij Bibliotheek Idea betaal je voor het reserveren/aanvragen van dvd's via Filmbieb € 3,- per dvd. Je betaalt geen leengeld. Het te-laat-geld voor materialen van Filmbieb is € 0,50 per dag. Tip: zoek de titel eerst in de catalogus van Bibliotheek Idea zelf. Is deze niet beschikbaar, kijk dan verder bij Filmbieb.

Ga naar Filmbieb