De VakantieBieb is weer open!

Gepubliceerd op: woensdag 12 juni 2019
De VakantieBieb is weer open!

Lekker lezen in de vakantie? Download de VakantieBieb-app!

In deze gratis app staan meer dan 50 ebooks voor kinderen en volwassenen. De VakantieBieb is het zomercadeautje van de Bibliotheek, voor zowel leden als niet-leden en biedt voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief.

Leesniveau op peil in de zomer
De jeugd geniet tijdens de zomermaanden onder meer van e-books van Barbara Barend, Tonke Dragt, Harmen van Straaten en Paul van Loon. De VakantieBieb bevat jeugdboeken in alle leeftijdscategorieën, zodat elk kind makkelijk een passend boek vindt. Met de app willen de bibliotheken kinderen stimuleren om door te lezen tijdens de schoolvakantie. Zo genieten ze niet alleen van leuke e-books, maar houden ze ook hun leesvaardigheid (AVI-niveau) op peil. Het positieve effect van blijven lezen tijdens vakantieperiodes blijkt uit onderzoek en geldt voor kinderen uit alle leeftijdscategorieën.

Praktische informatie
Meer informatie over de VakantieBieb (en de titellijst) staat op www.vakantiebieb.nl. De app is beschikbaar in de App Store en in Google Play. De e-books zijn gratis te lezen tot en met 31 augustus, ook zonder lidmaatschap van de Bibliotheek. De jeugdtitels zijn al beschikbaar, die voor volwassenen vanaf 1 juli. In het kader van VakantieLuisteren staan in dezelfde periode verschillende VakantieBieb-titels ook als luisterboek in de LuisterBieb-app.

Veel leesplezier!