Wachtwoordbeleid Mijn Menu

Gepubliceerd op: vrijdag 22 juni 2018
Wachtwoordbeleid Mijn Menu

Veilig inloggen is belangrijk en daarom kan er vanaf 13 juni niet meer ingelogd worden met de pincode bij de bibliotheek.

Voorheen was het gebruikelijk om met de cijfers van je verjaardag (je 'pincode') in te loggen in Mijn Menu. Leden boven de 8 jaar hebben vorig jaar deze pincode al omgezet naar een zelfgekozen wachtwoord.

In het kader van de nieuwe privacywet (AVG) hanteert Bibliotheek Idea nu een nieuw wachtwoordenbeleid dat voldoet aan de eisen die gesteld worden vanuit de AVG.

• Bestaande leden, met zelf gekozen wachtwoord: Heb je al een zelfgekozen wachtwoord voor Mijn Menu, dan hoef je niets te doen. Je kunt je huidige wachtwoord nog steeds gebruiken.
  • Bestaande leden, met pincode: Heb je nog een pincode, dan kun je gebruik maken van de wachtwoord vergeten functie in Mijn Menu. Je ontvangt dan een e-mail met een link om een wachtwoord in te kunnen stellen.
  • Nieuwe leden: Nieuwe leden krijgen bij het inschrijven een eenmalig wachtwoord mee. Bij het inloggen met je eenmalig wachtwoord, word je gevraagd zelf een nieuw wachtwoord te kiezen.
  • Kinderen onder de 8 jaar: Heb je nog een pincode, dan kun je gebruik maken van de wachtwoord vergeten functie in Mijn Menu. Je ontvangt dan een e-mail met een link om een wachtwoord in te kunnen stellen.

Het nieuwe wachtwoord voor Mijn Menu moet bestaan uit een aaneengesloten reeks van 8 of meer tekens en minstens 1 hoofdletter, 1 kleine letter, 1 cijfer en 1 teken ( !@$%^*()<>?) bevatten.