Was jij erbij?!

Gepubliceerd op: dinsdag 13 november 2018
Was jij erbij?!

Bij Bibliotheek Idea is er altijd wel wat te beleven. We kijken terug op een fantastische Kinderboekenweek en onze eerste Minecraft XL Bouwwedstrijd. Was jij er ook bij?

Kinderboekenweek

Kom erbij! Vriendschap was het thema in de Kinderboekenweek. We blikken terug op een geweldige Kinderboekenweek. Er waren speurtochten op zoek naar boekvrienden in alle vestigingen. In Bunnik zijn er leuke vriendschapsboekjes gemaakt. Schrijfster Ingrid ter Haar kwam in Zeist vertellen over haar nieuwe boek het sprookje 'Amara'. Tijdens de waanzinnige Pyjama Party’s in Bilthoven en Soest hebben heel veel vriendjes en vriendinnetjes lekker gefeest en leuke workshops gevolgd. De voorstelling ‘Het Muizenhuis’ in Theater Idea Soest en Kinderboekenfeest in Figi Zeist waren helemaal uitverkocht. Op de valreep kwam de Zeister Kinderburgemeester voorlezen. We kijken al weer uit naar de volgende Kinderboekenweek!

Minecraft XL Bouwwedstrijd

Op zaterdag 3 november vond in Bibliotheek Idea Bilthoven de allereerste Minecraft XL Bouwwedstrijd plaats voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar. De wedstrijd was met twee keer 40 deelnemers compleet uitverkocht.

In teams van vijf gingen de kinderen werken aan de tot dan toe geheim gehouden opdracht: bouw de moderne Bibliotheek van de Toekomst. De bovenverdieping van de bibliotheek was omgetoverd tot een Minecraft walhalla. Er stonden 40 laptops klaar die waren aangesloten op een speciale Minecraft server. Nadat de groepjes eerst een schets op papier hadden gemaakt, hadden ze twee uur de tijd om in Minecraft hun droomontwerp te realiseren.

Het was fantastisch om te zien hoe goed in alle groepjes werd samengewerkt, ook door kinderen die elkaar vooraf niet kenden. Wat een fantastie en creativiteit! Alle ontwerpen waren prachtig en de jury had het dan ook ontzettend moeilijk om de winnaars te kiezen. Maar uiteindelijk sprong er zowel in de ochtend als in de middag één groepje net iets bovenuit. Deze winnaars gingen naar huis met de hoofdprijs: een prachtige Lego-Minecraft bokaal. Ook voor alle andere kinderen was er een leuk aandenken.

Gemist? Blijf op de hoogte!

Wil je ook een keer meedoen aan een Minecraft bouwwedstrijd? Of aan een workshop programmeren, robot bouwen of een van onze andere leuke activiteiten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van alle activiteiten.