Warme Kerst in de bibliotheek met Joris’ Kerstboom

Gepubliceerd op: donderdag 06 december 2018
Warme Kerst in de bibliotheek met Joris’ Kerstboom

In Bibliotheek Idea Bilthoven, Bunnik en Soest staat van 10 t/m 24 december een Joris’ Kerstboom. De ‘Joris’ Kerstboom’ is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een boodschap voor een dierbare in de boom te hangen en hun verhaal te delen. In de Bibliotheek kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

In ruim 170 bibliotheekvestigingen door heel Nederland staat in de maand december een opgetuigde kerstboom. Bezoekers worden uitgenodigd om voor hun dierbare in het licht te zetten. Ook in Bibliotheek Idea Bilthoven, Bunnik en Soest.

Mooie kerstboodschappen
Naast de kerstboom staat een tafel met kerstballen. Deze kunnen bezoekers vullen met hun persoonlijke boodschap, een tekening of een foto van een persoon die veel voor hen betekent. Ze kunnen een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte vriendschap vieren. Zo groeit de boom uit tot een echte Joris’ Kerstboom.

Gesprek tijdens de kerst
De kerstboom vol kerstgedachten wordt een ontmoetingsplaats. Het versieren en ophangen van de kerstballen kan leiden tot mooie gesprekken bij de kerstboom. Erg waardevol voor veel mensen in de dagen voor Kerst. In de bibliotheek in Soest is van 10 t/m 24 december een medewerker aanwezig tijdens de openingstijden om mensen op weg te helpen en een luisterend oor te bieden.

Kinderactiviteiten
In Bilthoven en Soest mogen kinderen op twee woensdagmiddagen ook iets maken voor Joris’ Kerstboom. In de bibliotheek is een inloop knutselactiviteit op woensdag 12 en woensdag 19 december van 14.00-16.00 uur. Knutsel een kerstster of -bal voor iemand die je dierbaar is en schrijf of teken er iets moois bij. Je kunt ook zelf een foto meenemen van een dierbare die je erop wilt plakken. Je kunt ook luisteren naar het kerstverhaal bij de kerstboom.

Amnesty schrijfsessie
Dit jaar vindt de lokale Amnesty schrijfmarathon Write for Rights plaats op 14 december vanaf 14.00 uur in Bibliotheek Idea Bunnik. Net na de dag van de Mensenrechten, maar wel met dezelfde focus en in combinatie met een kerstwensactie van de bibliotheek. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. Ze vragen om vrijlating van gewetensgevangenen. Om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.