Vernieuwde e-books app

Gepubliceerd op: donderdag 04 april 2019
Vernieuwde e-books app

De vernieuwde e-booksapp voor iOS en Android is gelanceerd. Problemen van de oude app zijn verholpen en er zijn functionaliteiten toegevoegd.

Update van huidige app
In de App Store en Google Play vind je de app onder de naam ‘E-books’. De vernieuwde app bieden is een update van de huidige versie. Gebruikers kunnen dus gewoon hun huidige app updaten om de vernieuwde te gaan gebruiken. Wel moet je na het updaten even opnieuw inloggen. Dat doe je met je e-mailadres of met je pasnummer. Het inlogscherm staat standaard op 'E-mailadres'. Klik op het onderstreepte 'Pasnummer' om dit aan te passen. Nu kun je inloggen met je pasnummer.

De 3 belangrijkste verbeteringen

• Nu ook geïllustreerde e-books: E-books met afbeeldingen komen in de vernieuwde app beter tot hun recht. Deze app is gebouwd om e-books van het type ‘ePub3’ te ondersteunen. Dit is het type waarin prentenboeken en andere geïllustreerde e-books verschijnen.
  • Nachtstand en sepiastand: De app heeft twee nieuwe standen: de nachtstand en de sepiastand. Deze maken het lezen prettiger en minder belastend voor de ogen.
  • Oude problemen zijn verholpen: De problemen die sommige gebruikers in de oude app hadden, zoals het verschijnen van lege pagina's, zijn verholpen.

Een bestaande functionaliteit die helaas tijdelijk ontbreekt is het maken van bookmarks en annotaties. Eind april hoopt de online Bibliotheek deze via een update snel weer beschikbaar te maken.

Vragen
Op de website van de online Bibliotheek worden de veelgestelde vragen over de vernieuwde e-booksapp continu bijgewerkt.