Schrijfster Boekenweekgeschenk Annejet van der Zijl in Bilthoven

Gepubliceerd op: vrijdag 14 februari 2020
Schrijfster Boekenweekgeschenk Annejet van der Zijl in Bilthoven

De Bilthovense Boekhandel en Bibliotheek Idea ontvangen op woensdagavond 11 maart de schrijfster van het Boekenweekgeschenk Annejet van der Zijl in de Woudkapel in Bilthoven.

Annejet van der Zijl: ‘Ik ben heel blij dat ik het Boekenweekgeschenk 2020 mag schrijven. Sinds ik boeken maak ben ik al zoveel enthousiaste lezers tegengekomen dat ik hoop ze tijdens de Boekenweek allemaal om me heen te hebben.’

Annejet van der Zijl is één van de bekendste en meestgelezen auteurs van Nederland. Voor de Boekenweek van 2020 schreef zij het geschenk dat zij als titel Leon & Juliette meegaf. Het thema van de Boekenweek 2020 is rebellen en dwarsdenkers en als geen ander kan Annejet historische figuren op een spannende manier tot leven brengen. Annejet van der Zijl schreef zes non-fictieboeken en één fictieboek, die alle bestsellers werden. Ze debuteerde met Jagtlust en brak door met Sonny Boy.

Annejet wordt geinterviewd door neerlandica Bea Rigter van Bibliotheek Idea. Het gesprek zal vooral gaan over haar vier biografieën. Anna, over Annie M.G. Schmidt, werd verfilmd en bewerkt tot een musical. Op Bernhard promoveerde Annejet als historica. In Gerard Heineken reconstrueerde ze het leven van de oprichter van het gelijknamige concern. En in De Amerikaanse prinses volgt ze het veelbewogen leven van Allene Tew, de Amerikaanse peetmoeder van prinses Beatrix. Gedurende de avond zal Annejet ook ingaan op vragen van bezoekers en zal zij ook boeken, die gekocht kunnen worden, signeren.

Locatie: De Woudkapel, Beethovenlaan 21 Bilthoven
Datum: woensdag 11 maart 2020
Tijd: 20.00 uur
Kosten: € 12,50 / € 10,00 leden Bibliotheek Idea*, inclusief drankjes
* kaarten met korting voor leden Bibliotheek Idea alleen online en aan de balie van Bibliotheek Idea verkrijgbaar.
Kaartverkoop: online en aan de balie van Bibliotheek Idea, bij de Bilthovense Boekhandel en bij De Woudkapel.