Gedichtenwedstrijd voor LiteratuurPrijs Zeist 2022

Gepubliceerd op: maandag 21 maart 2022
Gedichtenwedstrijd voor LiteratuurPrijs Zeist 2022

Literair Zeist organiseert in samenwerking met KunstenHuis Idea Zeist en Vereniging TAALPODIUM de LiteratuurPrijs Zeist 2022.  Dit jaar is het een open gedichtenwedstrijd.

De wedstrijd
Aan de gedichtenwedstrijd voor de LiteratuurPrijs Zeist 2022 is geen thema verbonden. Zet jouw mooiste gedicht op papier en stuur het in vijfvoud naar: Ton Stok, jurysecretaris. Voor de adresgegevens zie reglement. En digitaal naar .

De prijzen
Voor winnaars zijn er geldprijzen:
1ste prijs: € 350,-
2de prijs: € 250,-
3de prijs: € 150,-

Uitreiking
Tijdens een feestelijke avond - op vrijdag 18 november 2022 - met voordrachten en muziek zullen de prijzen worden uitgereikt. Dit vindt plaats in het theater van gebouw De Klinker in Zeist. In totaal zullen 30 gedichten in een fraaie bundel worden gepubliceerd. De bundel wordt tijdens de avond gepresenteerd. De dichters van wie het gedicht in de bundel is opgenomen, ontvangen een gratis exemplaar. De jury De jury wordt gevormd door: Nanny Luijsterburg - dichter/schrijver en beeldend kunstenaar; Kees van Domselaar - dichter/schrijver en neerlandicus; Fred Penninga- lid van het Utrechts Dichtersgilde, dichter/schrijver, uitgever en adviseur Literair Zeist.

De regels
Iedere deelnemer mag slechts één, niet eerder elders – ook niet op internet - gepubliceerd gedicht insturen. De gedichten moeten in het Nederlands zijn geschreven. De inzendtermijn sluit 31 juli 2022.Kijk voor het volledige reglement, de maximale omvang van het gedicht, de juiste wijze van inzenden en andere informatie www.literairzeist.nl.