Corona maatregelen in Bibliotheek Idea

Gepubliceerd op: woensdag 30 september 2020
Corona maatregelen in Bibliotheek Idea

Bibliotheek Idea is open volgens de reguliere openingstijden. In verband met corona gelden er enkele maatregelen.

We hebben onze bibliotheken zo ingericht dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is om in bibliotheek te verblijven. Zo zorgen we er met elkaar voor dat iedereen weer gebruik kan maken van de bibliotheek.

Je bezoek aan de Bibliotheek
We zijn open volgens onze reguliere openingstijden. Alleen Maartensdijk sluit op vrijdagavond om 20.00 uur in plaats van 20.30 uur.  In de bibliotheek is een looproute aangegeven.

Regels
Veiligheid staat voorop en daarom gelden er voor je bezoek aan de Bibliotheek de volgende regels:

Coronamaatregelen13okt2020

• kom zoveel mogelijk alleen naar de Bibliotheek

• houd minstens 1,5 meter afstand van anderen

• er geldt een dringend advies om een mondkapje te dragen

• het gebruik van een mandje is verplicht (ook voor kinderen)

• desinfecteer je handen bij binnenkomst

• voor activiteiten, lezen, studeren, werken of ander langer verblijf is registratie verplicht

Heb je, of heeft iemand uit je huishouden, verkoudheidsklachten of verhoging? Stel je bezoek dan nog even uit.

Rustige uren
Bezoekers die tot de kwetsbare groep behoren raden wij aan om de Bibliotheek tijdens rustige uren te bezoeken.

Bilthoven  dinsdag en donderdag  08.30-11.00 uur
  overige dagen 12.30-13.30 uur
Bunnik dinsdag en woensdag  12.00-14.00 uur
  dinsdag  18.00-20.00 uur
Maartensdijk  woensdag  11.00-13.00 uur
  maandag en vrijdag  19.00-20.00 uur
Soest  maandag t/m vrijdag  08.30-11.00 uur
  vrijdag 17.30-20.00 uur
Soesterberg maandag 13.30-17.00 uur
  vrijdag 18.00-20.00 uur
Zeist dinsdag t/m vrijdag 08.30-11.00 uur
  vrijdag 17.30-20.00 uur

Lenen en terugbrengen
Als de bibliotheek geopend is, kun je materialen lenen en terugbrengen bij de zelfbediening balies. Buiten openingstijden kun je materialen inleveren via de inleverbussen aan de buitenzijde van onze vestigingen.

Lezen, studeren en werken
In Bilthoven, Zeist, Soest en Soesterberg ben je van harte welkom om aan de leestafel een boek of tijdschrift te lezen. De koffieautomaat is voorlopig niet beschikbaar. Het is ook mogelijk om te studeren of werken op een van de werkplekken in de Bibliotheek. Alle plekken worden coronaproof ingericht en we zorgen voor voldoende reinigingsmiddelen. Bij verblijf in de bibliotheek is registratie verplicht. Vul het registratieformulier in en lever dit in. De toiletten zijn toegankelijk.

Activiteiten
Wij volgen bij al onze activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Een overzicht van onze activiteiten vind je in de agenda. Voor alle activiteiten dien je je vooraf aan te melden.

Heb je vragen over de nieuwe coronamaatregelen?
We helpen je uiteraard graag verder. Je kunt ons bereiken via of via 085 822 27 77.

We zien je graag in Bibliotheek Idea!