Officiële heropening van Bibliotheek Idea Zeist

Gepubliceerd op: zondag 06 september 2020
Officiële heropening van Bibliotheek Idea Zeist

Zaterdag 5 september heeft de officiële heropening plaatsgevonden van de heringerichte Bibliotheek van Zeist.

Met een high-five aan onze Robokids-robot heeft wethouder Marcel Fluitman het nieuwe Medialab geopend, waar hij heeft meegedaan met kinderen aan de workshop Robokids: Robots Playground. Tijdens de workshop maakten de kinderen spelenderwijs kennis met media, robotica, techniek en digitale geletterdheid.

Bibliotheek Idea is sinds de jaren ’80 gevestigd in het spraakmakende gebouw ‘de Klinker’, aan de Markt in Zeist. In het voorjaar en de zomer van 2020 hebben de publieksruimtes een opfrisbeurt gekregen, waarbij meteen de kans is aangegrepen om het nieuwe Medialab te realiseren.

Ook zal de studio van de lokale omroep, Slotstad RTV, zich vanaf het najaar in het gebouw vestigen. Dit biedt kansen voor unieke samenwerkingen tussen de bibliotheek en de lokale media, op het gebied van debat en kennisdeling.

In het oog springt verder het geheel vernieuwde Leescafé, een sfeervolle plek om te lezen, ontmoeten, werken en te studeren.