Nieuw bij Bibliotheek Idea: de Micro:Bit Maker Kit!

Gepubliceerd op: dinsdag 19 januari 2021
Nieuw bij Bibliotheek Idea: de Micro:Bit Maker Kit!

Nieuw bij Bibliotheek Idea: Leen met je bibliotheekabonnement een Micro:Bit minicomputer en leer zelf programmeren!

De Micro:Bit is een door de BBC ontwikkelde minicomputer. Als je de Micro:Bit aansluit op een computer, tablet of smartphone, kun je zelf codes schrijven die je daarna naar de Micro:Bit kunt kopiëren voor gebruik. In de Micro:Bit Maker Kit zit materiaal voor het programmeren van muziek, een lichtjespatroon en nog veel meer. In de handleiding vind je verschillende opdrachten. Zo leer je stapsgewijs de mogelijkheden van de Micro:Bit.

Je hebt zelf een tablet, computer of smartphone nodig. Deze wordt niet meegeleverd.

Voor iedereen vanaf 8 jaar

Inhoud pakket
1 Micro:Bit
1 usb kabeltje
1 batterijhouder met 2 AAA batterijen
1 setje oortjes
1 geel snoertje met krokodillenbekjes
1 rood snoertje met krokodillenbekjes
1 oranje houder met 2 schroeven/ moertjes
1 handleiding boekje

De Micro:Bit Maker Kit is vanaf 21 januari te reserveren via de catalogus.
Tijdens de lockdown geldt voor de Micro:Bit Maker Kits dezelfde leentermijn als voor boeken (6 weken). Daarna gaat dit terug naar 3 weken (net als de boeken).