Radio Soest start uitzendingen vanuit Bibliotheek Idea

Gepubliceerd op: woensdag 24 maart 2021
Radio Soest start uitzendingen vanuit Bibliotheek Idea

Bibliotheek Idea en Radio Soest gaan een samenwerkingsverband met elkaar aan. Vanaf 10 april aanstaande zenden zijn het programma “Eem voor Eem” uit vanaf het Leesplein van Bibliotheek Idea aan de Willaertstraat 49 in Soest met uiteenlopende gasten.

Zo kan presentator Jean Heijl in het programma een wethouder ontvangen, die uitlegt waarom de WOZ-belasting wordt verhoogd, maar het kan ook een filatelist zijn die een zeldzame postzegel heeft weten te bemachtigen. Ieder uur is er een optreden van musici uit Soest of Soesterberg. De opnames zijn iedere tweede zaterdag van de maand tussen 12.00 en 14.00 uur. De opnamen worden later die middag van 16.00 tot 18.00 uur uitgezonden via de bekende FM-frequenties van Radio Soest 105.7 (in Soest) en 105.9 (in Soesterberg). Uiteraard zijn de uitzendingen ook te beluisteren via de site van Radio Soest (www.radiosoest.nl).

Het is de intentie van de programmamakers dat het publiek in de toekomst vrijelijk de uitzending in Bibliotheek Idea kan bijwonen. Door de huidige Covid-19 richtlijnen is dit in de eerste fase nog niet mogelijk. Hierover informeert Radio Soest de luisteraars tijdig.

Na de derde editie van 12 juni worden de ervaringen van de eerste drie uitzendingen geëvalueerd, waarna het format van het programma kan worden aangepast.