Kinderboekenweek 2021

Gepubliceerd op: dinsdag 28 september 2021
Kinderboekenweek 2021

Kom tijdens de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober) naar Bibliotheek Idea! Hier kun je van alles beleven en ontdekken rondom het thema Beroepen.

Later als ik groot ben word ik... Weet jij al wat je wilt worden? Kom tijdens de Kinderboekenweek langs bij Bibliotheek Idea en doe mee aan de speurtocht en andere leuke activiteiten om te ontdekken welk beroep bij jou past. Alle Kinderboekenweek activiteiten zijn gratis, m.u.v. het Kinderboekenfeest in Zeist. Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je dan alvast online aan.

Programma Kinderboekenweek

Opening Kinderboekenweek
Neem al je vrienden mee naar de opening van de Kinderboekenweek. Zing en dans mee met Kinderen voor Kinderen!

Speurtocht
Ben jij een échte speurder? Doe dan mee met de stickerspeurtocht! Kom te weten welk beroep bij jou past en ontvang een leuk cadeautje. Meedoen kan de gehele Kinderboekenweek tijdens de openingstijden van de Bibliotheek.

Worden wat je wilt GIFje
Wat wil jij later worden? Dierenarts, schrijver of beroemd? Laat het zien met een zelfgemaakt GIFje! Hoe je dat doet, leer je in deze workshop.

Kindercollege: De Illustrator
Hoe word je illustrator en wat doe je dan precies? Niek Schuil vertelt je meer over dit toffe beroep en beantwoordt al je vragen. Daarna ga je zelf ook aan de slag.

Kindercollege: De Boswachter
Jacqueline van Dam is boswachter en weet heel veel over de natuur! Ze vertelt over het werk van een boswachter, over dieren in het bos en de natuur.

Kindercollege: De Radiomaker
Wil jij ook wel eens meemaken hoe een radioprogramma wordt opgenomen? Kom een programma maken, samen met de radiomakers van Radio Soest!

Meespeelvoorstelling IK WIL ZINGEN
Het vrolijk zingende prinsesje Pia wil niets liever dan zangeres worden. Ze zingt en danst en vertelt haar droom aan iedereen. Mag prinsesje Pia worden wat zij het liefste wil? De voorstelling van ZieZus is een mix van verteltheater, voorlezen en natuurlijk zelf meedansen en zingen.

Dansworkshop
Wist je dat je ook verhalen uit boeken kunt gebruiken om op te dansen? Dans lekker mee op vrolijke muziek.

Samen lezen - Samen dansen
Kom samen genieten van het voorlezen en dansen. Eerst wordt er een mooi boek voorgelezen. Daarna brengen we samen het verhaal met dans tot leven.

Beroepenknutsel
Kom langs bij de knutseltafel en knutsel wat jij later wilt worden! Hoe ziet een politievrouw eruit? Of een dierenarts? Je kunt het zelf bedenken.

Beroepsfoto
Ben je benieuwd hoe jij eruitziet als uitvinder, brandweervrouw, koningin of één van de andere vele beroepen? Met onze Greenscreen zie jij er precies zo uit en sta je ook nog eens in een paleis of brandend gebouw...

Kinderboekenfeest
Ben je gek op boeken en heb je zin om een middag van alles te worden wat je wilt? Kom dan naar hét Kinderboekenfeest in Zeist! Ontdek allerlei beroepen, ontmoet bekende kinderboekenschrijvers en geniet van een toffe show van Erik en Lot van Os. Boer Boris komt ook langs!