Aangepaste coronamaatregelen vanaf 28 november

Gepubliceerd op: donderdag 04 november 2021
Aangepaste coronamaatregelen vanaf 28 november

Voor iedereen vanaf 13 jaar is het verplicht om een mondkapje te dragen bij een bezoek aan de Bibliotheek. Ook verzoeken we je de 1,5 afstand in acht te nemen. Voor sommige activiteiten is een coronatoegangsbewijs nodig.

Welkom!

Iedereen is van harte welkom de Bibliotheek te bezoeken om boeken uit te zoeken en te lenen, te studeren, een krant of tijdschrift te lezen of om gewoon even te snuffelen. Bibliotheek Idea is open volgens de normale openingstijden, ook na 17.00 uur.

Activiteiten
Oze activiteiten in de Bibliotheek kunnen tot 20.00 uur doorgaan. Heb je je aangemeld voor een activiteit die tot na 20.00 uur duurt, dan ontvang je zo snel mogelijk van ons bericht. We doen ons best om een passende oplossing te bedenken voor deze activiteiten.

Mondkapje
Bij een bezoek aan de Bibliotheek is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar of ouder. Bij een activiteit waar een coronatoegangsbewijs nodig is en 1,5 meter afstand gehouden wordt, mag het mondkapje af.

Heb je corona gerelateerde klachten? Dan vragen we je je bezoek aan de Bibliotheek uit te stellen.

Activiteiten in het theater
Bezoekers van activiteiten in onze theaters hebben een coronatoegangsbewijs nodig. We testen voor toegang bij de theatervoorstellingen, films, schrijversbezoeken en lezingen.

Het coronatoegangsbewijs
Er zijn verschillende mogelijkheden om toegang te krijgen tot de activiteiten:

• Vaccinatie: Je kunt laten zien dat je gevaccineerd bent, dit is een volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
  • Hersteld: Je kunt bewijzen dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona (dit wordt binnenkort verlengd tot een jaar).
  • Testbewijs: je bent minder dan 24 uur voor aanvang van de activiteit getest en hebt een negatieve uitslag van de GGD. Via testenvoortoegang.org kun je een afspraak maken voor een coronatest.

Je coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen door de CoronaCheck-app op je smartphone te openen en de QR code te laten zien. Heb je geen smartphone? Ga dan naar coronacheck.nl om een papieren versie te printen.

Als de regels weer veranderen laten we dat natuurlijk snel horen. We vertrouwen erop dat iedereen zo gezond kan blijven en kan blijven genieten van onze boeken en activiteiten.

Tot ziens in de Bibliotheek!