Nieuw in Bilthoven: Koffietafel Geheugenpunt

Gepubliceerd op: dinsdag 15 februari 2022
Nieuw in Bilthoven: Koffietafel Geheugenpunt

Iedere derde donderdag van de maand, van 10.30 tot 12.00 uur, ontmoeten mensen met geheugenverlies, mantelzorgers en professionals elkaar bij de Koffietafel Geheugenpunt in Bibliotheek Idea Bilthoven.

Diverse media hebben al aandacht voor het feit dat steeds meer mensen te maken krijgen met dementie en andere geheugenprobleem. Daarom hebben Bibliotheek Idea en het Netwerk Dementie de Bilt de handen ineengeslagen voor het opzetten van een Geheugenpunt.  

Geheugenpunt
Het Geheugenpunt is een informatiepunt waar materialen en informatie te vinden zijn voor én over mensen met dementie. Ook worden bezoekers attent gemaakt op voorzieningen en activiteiten die lokaal plaatsvinden. 

Het Geheugenpunt is er speciaal voor volwassenen met geheugenproblemen, voor mensen met (beginnende) dementie die thuis wonen en voor mensen met dementie die in zorginstellingen wonen. Daarnaast biedt het Geheugenpunt ondersteuning aan mantelzorgers, kinderen, jongvolwassenen, vrijwilligers en beroepskrachten die werken met en voor deze mensen.  

Koffietafel Geheugenpunt
Ook is er elke derde donderdag van de maand een ontmoetingsochtend, de Koffietafel Geheugenpunt, in Bibliotheek Idea Bilthoven. Een moment om elkaar te ontmoeten maar ook om kennis op te doen en informatie uit te wisselen. Tussen 10.30 en 12.00 uur vertellen diverse professionals over hun werk, wat zij doen en waarom zij dit doen.  

Op 17 februari 2022 trapt de Koffietafel Geheugenpunt af met sport en bewegen. Jan Baars van de King Arthur Groep vertelt waarom hij vier jaar geleden is gaan sporten met mensen met dementie, wat dit met hen doet en wat hem drijft om dit verder uit te breiden. 

Het Geheugenpunt is al open, u kunt het vinden rechts van de balie in de Bibliotheek. Is er iets dat u mist, schroom niet om dit te vragen. De samenwerking met Bibliotheek Idea en het Netwerk staan garant voor een groeiende informatiestroom.   

Plaats: Bibliotheek Idea Bilthoven
Datum: 17 februari 2022
Tijd: 10.30 - 12.00 uur
Prijs: gratis