Meet gratis je bloeddruk

Gepubliceerd op: donderdag 21 april 2022
Meet gratis je bloeddruk

De Hartstichting en KunstenHuis Idea supporten jouw hart tijdens de Mei Meet Maand. Kom tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting gratis je bloeddruk meten bij de Bibliotheek in Bilthoven en Soest.

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. De bibliotheken in Bilthoven en Soest is één van de locaties.

Van 6 tot en met 28 mei kun je elke donderdag* en vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en elke zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf je bloeddruk meten bij de Bibliotheek in Bilthoven en Soest. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat je zelf kunt doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Wil je meer lezen, kijk dan op www.hartstichting.nl.

*m.u.v. Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag