Expositie 'Zo gepiept'

Gepubliceerd op: dinsdag 19 juli 2022
Expositie 'Zo gepiept'

Van 22 juli t/m 8 augustus is in Bibliotheek Soest een speciale expositie over rookmelders te bezoeken

Brand in je huis: je denkt misschien “dat overkomt mij niet”. Toch rukt de brandweer regelmatig uit voor een woningbrand. Natuurlijk hoop je dat het bij jou nooit gebeurt, maar wat nu als er toch een keer brand ontstaat? Ben jij dan eigenlijk wel goed voorbereid?

Expositie over rookmelders
Gelukkig kun je op het gebied van brandveiligheid zelf een hoop doen. Eén van de belangrijkste stappen naar een brandveilig huis is het ophangen van rookmelders.

In Bibliotheek Soest is van 26 juli t/m 8 augustus een speciale expositie te zien over rookmelders. In de expositie 'Zo gepiept' kom je alles te weten over rookmelders en worden je zintuigen geprikkeld. Door te kijken, luisteren, ruiken én dingen te doen ervaar je hoe rookmelders jouw leven kunnen redden als er toch een keer brand uitbreekt. Ook krijg je instructies hoe en waar je rookmelders precies moet ophangen en hoeveel er bij jou thuis nodig zijn.

De expositie is voor jong en oud leuk om te bezoeken! Ook voor kinderen is het leuk: zo kunnen zij met een echte brandweerhelm op de foto.

Deze expositie is ontwikkeld door de brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht.

Zijn rookmelders eigenlijk verplicht?
Ja! Rookmelders zijn vanaf 1 juli 2022 ook wettelijk verplicht. Dit geldt zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw. Koop daarom snel je rookmelders, zodat jij er veilig bij zit.