Start leesclub (moderne) literatuur in Bilthoven

Gepubliceerd op: dinsdag 19 juli 2022
Start leesclub (moderne) literatuur in Bilthoven

In Bibliotheek Bilthoven is op zaterdag 3 september een informatiebijeenkomst over een leesclub (moderne) literatuur.

Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Leden van een leesclub ontmoeten elkaar om boeken met andere ogen te bekijken en nieuwe dingen te ontdekken. Voor wie wil weten of een leesclub iets voor voor hem of haar is, organiseert Senia informatiebijeenkomsten.

In Bilthoven start binnenkort een leesclub (moderne) literatuur. In Bibliotheek Bilthoven is op zaterdagochtend 3 september een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om moderne literatuur te (gaan) lezen en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers.

Senia organiseert in heel Nederland leesclubs literatuur (ook Engels, Frans en Duits), biografieën, poëzie, filosofie, natuur en (kunst)geschiedenis. De meeste leesclubs lezen en bespreken zes à zeven boeken per jaar. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of ’s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek.

Leesclubs kiezen jaarlijks een aantal titels om te lezen en te bespreken aan de hand van boekenlijsten die door deskundigen van Senia worden samengesteld. Van de gekozen boeken krijgen leden een leeswijzer. Deze helpen bij het voorbereiden van de besprekingen en inspireren met discussievragen.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Praktische informatie
Belangstellenden zijn welkom op 3 september om 10:30 uur in Bibliotheek Bilthoven, Planetenplein 2 in Bilthoven.

De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Wel graag aanmelden in verband met het maximum aantal beschikbare plaatsen.
Dit kan via e-mail .