Opening Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek

Gepubliceerd op: maandag 10 oktober 2022
Opening Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek

Vanaf 11 oktober opent het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Bunnik van KunstenHuis Idea. Daar kun je terecht bij vragen over de Digitale Overheid. 

In Nederland zijn zo’n 4 miljoen Nederlanders die moeilijk of niet kunnen omgaan met de digitale overheid. Het gaat dan bijvoorbeeld om het openen en lezen van de (digitale) Berichtenbox van MijnOverheid.nl en het lezen van informatie en regelen van huur- en zorgtoeslag, kindgebonden budget, de belastingdienst, studiefinanciering, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering. 

Bibliotheken kunnen inwoners helpen door ze te informeren over de dienstverlening van de digitale overheid en wat zij nodig hebben om bepaalde zaken aan te vragen of te regelen. En door inwoners te vertellen welke organisaties hen kunnen helpen met het aanvragen. Voor deze dienstverlening kunnen mensen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid. 

Vanaf 11 oktober opent het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Bunnik van KunstenHuis Idea. Daar kunnen mensen terecht met hun vragen. Ook kunnen mensen een afspraak maken voor hulp bij het aanvragen of regelen van zaken. Daarvoor werkt het Informatiepunt Digitale Overheid in Bunnik samen met Humanitas Heuvelrug.

De openingstijden van het Informatiepunt zijn: 
Dinsdag van 14.00 uur tot 19.30 uur 
Woensdag van 14.00 uur tot 17.00 uur 
Vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur

Het Informatiepunt Digitale Overheid komt voort uit een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek, de openbare bibliotheken in Nederland en Manifestgroep-partijen (de Belastingdienst, Toeslagen, CBR, CIZ, CJIB, DUO, CAK, Huurcommissie, LBIO, Raad voor Rechtsbijstand, RDW, SVB, UWV)