Tijdschriften naar online Bibliotheek-app

Gepubliceerd op: dinsdag 28 februari 2023
Tijdschriften naar online Bibliotheek-app

Lees je regelmatig online tijdschriften via de TijdschriftenBieb-app? Deze tijdschriften verhuizen op 6 maart 2023 naar de online Bibliotheek-app. Zo kan je wekelijks je favoriete tijdschrift blijven lezen! 

Online tijdschriften blijven lezen
De TijdschriftenBieb begon als pilot en het is een succes gebleken. Daarom wordt het nu een vast onderdeel van de collectie van de online Bibliotheek. Je kan je favoriete tijdschrift vanaf maandag 6 maart makkelijk lezen in de online Bibliotheek-app. De TijdschriftenBieb-app wordt vanaf 6 maart niet meer ondersteund: alle tijdschriften verdwijnen uit deze app.

Aanbod
De 23 titels die nu in de TijdschriftenBieb zitten, verhuizen alle mee naar de online Bibliotheek. Het huidige aanbod wordt dus voortgezet. In maart komen ook de eerste jeugdtijdschriften, Tina en ZoZitDat, in de collectie. We zijn en blijven continu met uitgevers in gesprek om na te gaan of we nieuwe tijdschriften kunnen toevoegen.   

Voor alle tijdschriften in het aanbod geldt dat de vóórlaatste editie wordt toegevoegd aan onze collectie.  

Nieuwe voorwaarden
Vanaf 6 maart leen je, met een geldig abonnement bibliotheekabonnement, één tijdschrift per week met een leentermijn van één week. Na die week verdwijnt het geleende tijdschrift van je boekenplank.

Met een jeugdabonnement kan je vanaf 6 maart alleen jeugdtitels uit de tijdschriftencollectie lenen. De nieuwe leenvoorwaarden gelden ook voor het jeugdabonnement: één tijdschrift per week met een leentermijn van één week.   

Je kan een tijdschrift, net als e-books en luisterboeken, niet terugbrengen voordat de leentermijn eindigt. Na het eindigen van de leentermijn kan je hetzelfde tijdschrift wel opnieuw lenen.

Kijk voor meer informatie bij de online Bibliotheek.