Opening Taalhuis Soest

Op dinsdag 5 september 2017 openden Jannelies van Berkel, wethouder gemeente Soest, Jan Buijze, directeur Stichting Balans en Bonne Westdorp, directeur RegioCultuurCentrum Idea op feestelijke wijze het Taalhuis Soest.

Taallessen

De taallessen worden gegeven door Stichting Balans

Praatclub

Samen praten we over verschillende onderwerpen.

Taal voor het Leven

Het Taalhuis wordt ondersteund door het project Taal voor het Leven van de Stichting Lezen & Schrijven.

Wat is het Taalhuis Soest?

Het Taalhuis is een samenwerkingsverband tussen Stichting Balans en Bibliotheek Idea Soest. Het doel is volwassen mensen te helpen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken, schrijven en/of lezen. Voor wie in Nederland geboren is of uit een ander land komt.

Leesclub Makkelijk Lezen

Samen om de beurt hardop lezen is leuk. Je leert goed luisteren, lezen en spreken. Je helpt elkaar en leert van elkaar. En het is gezellig.

Spreekuren

Tijdens het spreekuur bespreken we je taalvraag. Je krijgt informatie en advies over de gewenste leerroute. Ook als je taalvrijwilliger bent kun je terecht voor advies.

Met je kind naar de bieb

Banner

Wist je dat kinderen gratis lid mogen worden?

Taalhuisboeken

In de Taalhuiscollectie van Bibliotheek Idea vind je Leesboeken in makkelijk leesbaar Nederlands

Zeg eens B

 
Presentator Caroline Tensen volgt in de 6-delige serie Zeg eens B acht mensen die laaggeletterd zijn en die daar wat aan gaan doen. Bekijk de trailer hierboven.

alle afleveringen

Canon van Nederland

Op entoen.nu vindt u informatie over de Nederlandse cultuur en geschiedenis.

Taalzoeker

De Taalzoeker is een online landelijk overzicht van scholingsmogelijkheden op het gebied van basisvaardigheden. De Taalzoeker is bedoeld voor de intermediair of doorverwijzer.