Boek & Film

harry peters stapelboeken 300Het filmprogramma Boek & Film is speciaal voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films. Het programma bestaat uit twee series van vijf boekverfilmingen met inleidingen.

Twee series van vijf boekverfilmingen met inleidingen. Filmjournalist Harry Peters, gespecialiseerd in film & literatuur, houdt een inleiding over het boek, de schrijver, de film en de maker. Vervolgens wordt de film bekeken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken. Iedere deelnemer ontvangt een reader bij de film.

Tip: je beleeft meer aan deze avonden als u de boeken van tevoren heeft gelezen.

Georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Zeist in samenwerking met Bibliotheek Idea Zeist en Figi-bioscoop.

 

 

 

 

 

Boek & Film agenda

Serie A Kaarten serie A 
Maandag 3 september 2018
Dorst l Saskia Diesing / Nederland / 2018 / 95 min
 

Naar het gelijknamige boek van Esther Gerritsen. Coco (Elise van ’t Laar) heeft geen flauw idee wat ze met haar leven moet. Totdat haar moeder Elisabeth (Simone Kleinsma) ziek blijkt. Ze grijpt het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder in.

Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid.

   
Maandag 12 november 2018 Au revoir là-haut  | Albert Dupontel / Frankrijk / 2017 / 117 min
 

Naar het boek Tot ziens daarboven van Pierre Lemaître. Twee door de Eerste Wereldoorlog getekende veteranen voeren in het bruisende Parijs van de roerige jaren twintig een gewaagde zwendel uit om fortuin te maken

   
Maandag 14 januari 2019 The Children Act* | Richard Eyre / Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten / 2017/ 105 min
 

Naar het boek De kinderwet van Ian McEwan. Een vrouwelijke rechter in familierecht raakt verwikkeld in een zaak waarin een jonge Jehovah's Getuige (en diens ouders) een voor hem levensreddende bloedtransfusie weigert.

   
Maandag 11 maart 2019 Du forsvinder / You Disappear  | Luca Guadagnino / Verenigde Staten, Italië / 2017 / 130 min
 

Naar het boek Ik heb je zien verdwijnen van Christian Jungersen. Als een vrouw ontdekt dat haar man al langere tijd een hersentumor heeft, vraagt ze zich met terugwerkende kracht af wat dat voor hun huwelijk betekent.

   
Maandag 13 mei 2019 Call Me by Your Name  | Frans Weisz / Nederland / 2018 
 
Naar het gelijknamige boek van André Aciman. De gevoelige en gecultiveerde Elio is enig kind van de Amerikaanse-Italiaanse-Franse Perlman-familie. Hij kijkt uit naar weer een luie zomer in de villa van zijn ouders op het prachtige en rustige Italiaanse platteland. Dan arriveert Oliver, een academicus die zijn vader komt helpen met een onderzoek. Er ontstaat een plotselinge en heftige romance tussen de adolescente jongen en de zomergast aan de Italiaanse Rivièra.

 

Serie B  
Maandag 8 oktober 2018
Les Gardiennes Xavier Beauvois / Frankrijk / 2017 / 138 min 
 

Naar het gelijknamige boek van Ernest Pérochon. 1915. Wanneer de mannen van de Paridier-boerderij vertrekken naar het oorlogsfront, is het aan de overgebleven vrouwen om al het zware werk op zich te nemen. Terwijl ze alles op alles moeten zetten om te overleven, zoeken de vrouwen naar een evenwicht tussen het harde werk en de terugkomst van de soldaten.

   
Maandag 10 december 2018 Une Vie  | Stéphan Brizé / Frankrijk, België / 2016 / 119 min
 

Naar het boek Het leven van een vrouw van Guy de Maupassant.

Een gefragmenteerde blik op het leven van Jeanne, die probeert een volwassen leven te leiden en langzaamaan te maken krijgt met de harde realiteit van het leven van een negentiende eeuwse vrouw.

   
Maandag 18 februari 2019 The Beguiled   | Sofia Coppola  / Verenigde Staten / 2017 / 91 min
 

Naar het gelijknamige boek van Thomas Cullinan. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog wordt een groep meisjes gescheiden van de buitenwereld in een internaat. Als er een gewonde soldaat binnenkomt, wordt die buitenwereld pijnlijk zichtbaar en ontstaat er een gespannen seksuele sfeer. De rivaliteit tussen de meisjes neemt toe en neemt een onverwachte wending.

   
Maandag 8 april 2018 On Chesil Beach* | Dominic Cooke / Verenigd Koninkrijk / 2017 / 110 min
 

Naar het boek Aan Checil Beach van Ian McEwan. Tijdens hun huwelijksreis droomt het pasgetrouwde jonge stel Florence en Edward van hun toekomst samen. Ze beseffen echter nog niet dat de beslissingen die ze die zomer nemen invloed zullen hebben op de rest van hun leven

   
Maandag 3 juni 2019 The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society  | Mike Newell / Verenigd Koninkrijk / 2018 / 124 min

 

Naar het boek Eilandpost van Mary Ann Shaffer. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog besluit de vrijgevochten journaliste Juliet Ashton (Lily James) een boek te schrijven over de Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, een boekenclub die tijdens de oorlog werd opgericht op het Kanaaleiland Guernsey. De band die Juliet krijgt met de leden van de excentrieke club verandert haar leven.

* titel onder voorbehoud

Locatie: Figi Bioscoop, Zeist
Tijd: 19.30 uur
Kosten: per serie € 45,- | serie A en B samen € 80,- | Losse kaarten € 12,50 (indien nog beschikbaar)
Verkoop: Bestel je kaarten online via Figi.nl of koop ze bij de Figi bioscoopkassa. Losse kaarten zijn vanaf vrijdag 1 juni 2018 te koop.

Kaarten Serie A en B
Kaarten Serie A
Kaarten Serie B