Hoe redt u zich in de digitale wereld?

Uw donorcodicil invullen, een afspraak maken op het gemeentehuis, uw pensioenoverzicht bekijken of contact met de zorgverzekering.Overal heeft u een DigiD voor nodig. Bij veel (overheids)organisaties is het nodig om een account aan te maken met de gegevens van uw DigiD. Maar wat is nu een account en hoe maakt u een veilig wachtwoord.

En dan? Hoe kunt u uw rijbewijs verlengen of een rekening indienen bij uw zorgverzekering? Hoe vraagt u een OV- kaart aan of communiceert u met de belastingdienst. In de cursus Digisterker gaat u aan de slag met allerlei websites waarmee u mee te maken krijgt vanuit de (semi) overheid. Veel van deze websites werken met een DigiD maar niet allemaal. De cursus is modulair opgebouwd d.w.z. opgebouwd uit verschillende onderwerpen die onafhankelijk van elkaar gedaan kunnen worden. 

De basis is voor iedereen hetzelfde en vervolgens gaat u aan de slag met die onderwerpen die voor u van belang zijn.

Modules zijn er op het gebied van Zorg en gezondheid, Reizen en vervoer, Geldzaken, Inburgering, Veiligheid, Wonen en omgeving, Werk en studie en Overheidszaken.

Voor de cursus is het wel nodig om over basiskennis Windows te beschikken, te kunnen mailen en het liefst ook internetbankieren.

Deze cursus staat vooralsnog alleen in Bilthoven (op donderdagochtend) gepland. Bij voldoende belangstelling wordt de cursus ook in Zeist en/of Soest gegeven.  U volgt de cursus op uw eigen laptop of tablet. Voor deze cursus werken we met strippenkaarten.

Deze cursus wordt regelmatig herhaald. In de agenda staat de eerstvolgende begindatum vermeldt. Is er nog geen nieuwe datum gepland dan kunt u zich per mail opgegeven als belangstellende. 

Beschikt u nog niet over de juiste voorkennis? Kijk dan eens bij onze beginnerscursussen voor desktop of laptop, voor tablet (android) of voor iPad. Voor de Windows 10 cursus klikt u hier.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digisterker300                      Belastingdienst logo         Logo SeniorWeb AI Export