Doe mee met DigiD

Leer omgaan met je DigiD

Een afspraak maken op het gemeentehuis, je pensioen overzicht bekijken of contact met de zorgverzekering.Overal heb je een DigiD voor nodig. Bij veel (overheids)organisaties is het nodig om een account aan te maken met de gegevens van je DigiD. Maar wat is nu een account en hoe maak je een veilig wachtwoord.

En dan? Hoe kun je dan je rijbewijs verlengen of een rekening indienen bij uw zorgverzekering? Hoe vraagt u een OV- kaart aan of communiceert u met de belastingdienst. In de cursus Digisterker gaat u aan de slag met allelei mogelijke toepassingen van uw DigiD. De cursus is modulair opgebouwd d.w.z. opgebouwd uit verschillende onderwerpen die onafhankelijk van elkaar gedaan kunnen worden. 

De basis is voor iedereen hetzelfde en vervolgens ga je aan de slag met die onderwerpen die voor jou van belang zijn.

Modules zijn er op het gebied van Zorg en gezondheid, Reizen en vervoer, Geldzaken, Inburgering, Veiligheid, Wonen en omgeving, Werk en studie en Overheidszaken.

Voor de cursus is het wel nodig om over basiskennis Windows te beschikken, te kunnen mailen en het liefst ook internetbankieren.

Deze cursus wordt in verschillende vestigingen van Idea doorlopend gegeven. U kunt de cursus volgen met uw eigen laptop of tablet en in principe op elk moment instappen. In Bilthoven wordt de cursus op de dinsdagmiddag gegeven. In Zeist is er nog geen dagdeel bekend. Voor deze cursus werken we met strippenkaarten.

Aanmelden voor deze cursus is binnenkort mogelijk.

Beschikt u nog niet over de juiste voorkennis? Kijk dan eens bij onze beginnerscursussen voor desktop of laptop, voor tablet (android) of voor iPad. Voor de Windows 10 cursus klikt u hier.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digisterker300                      Belastingdienst logo         Logo SeniorWeb AI Export