Hoe red je je in de digitale wereld?

In de afgelopen periode hebben we het meer dan eens gemerkt. Een afspraak maken voor eeen corona-test of vaccinatie is veel makkelijker als je dit digitaal doet. Je hebt dan wel een DigiD nodig. Ook voor het aanvragen van een zorg- of huurtoeslag is een DigiD verplicht. Maar hoe vraag je zo'n DigiD nu aan en hoe ga je er veilig mee om?

En wat kun je nog meer met je DigiD? In de cursus Digisterker ga je aan de slag met allerlei overheidswebsites en websites die daaraan gerelateerd zijn. Zo leer je een digitale afspraak te maken bij het gemeentehuis, bekijk je je eigen pensioenoverzicht, installeer je de berichtenbox van de overheid,  vul je online je donorcodicil in of vraag je een OV-chipkaart aan. .

Veel van de websites waarmee je aan de slag gaat werken met een DigiD maar niet allemaal. De cursus is modulair opgebouwd d.w.z. opgebouwd uit verschillende onderwerpen die onafhankelijk van elkaar gedaan kunnen worden. Je kiest zelf met welke module(s) je wilt werken. De basis is echter voor iedereen hetzelfde. 

Modules zijn er op het gebied van Reizen en vervoer, Geldzaken, Inburgering, Veiligheid, Wonen en omgeving, Werk en studie en Overheidszaken.

Voor de cursus is het wel nodig om over basiskennis Windows te beschikken, te kunnen mailen en het liefst ook internetbankieren.

De cursus volg je op eigen laptop of tablet. 


Beschikt u nog niet over de juiste voorkennis? Kijk dan eens bij onze beginnerscursussen voor desktop of laptop, voor tablet (android) of voor iPad. Voor de Windows 10 cursus klikt u hier.

 

Deze cursus wordt doorlopend gegeven in Bilthoven, Soest en Zeist

Aanmelden


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digisterker300                      Belastingdienst logo         Logo SeniorWeb AI Export