Leer omgaan met de computer

Biebpanel Medewerkers van de bibliotheek

Ben (of ken) je iemand met weinig of geen computerervaring? De bibliotheek biedt uitkomst.


Je leert eerst vertrouwd te worden met muis en toetsenbord. Daarna ga je stap voor stap aan de slag met het programma 'Klik en Tik' van oefenen.nl. Middels korte filmpjes en oefenen werk je zelfstandig de stof door. Je werkt in je eigen tempo op een vast tijdstip in de week. Gemiddels doen cursisten zo'n 10 weken over de aangeboden stof. Een en ander is natuurlijk ook sterk afhankelijk van uw eigen inzet. Tijdens het gehele traject zijn vrijwilligers van SeniorWeb aanwezig als begeleider. Er zijn geen vaste startdata. Indien er ruimte is kun je in principe op elk gewenst tijdstip instappen. Voor dit traject werken we met strippenkaarten

Bovenstaande cursus is echt een beginnerscursus. Het is vooral snuffelen aan en vertrouwd worden met de mogelijkheden die de computer bied. Je overwint je angst, die er vaak is, te overwinnen. We adviseren dan ook om na deze cursus vervolgcursussen te gaan volgen zodat je je kennis verdiept en toepassingen op de computer ook echt gaat gebruiken.

Mogelijke vervolgcursussen zijn Windows 10, Foto's ordenen en Omgaan met de digitale overheid. Deze geven je vaak net wat meer houvast.

Deze cursus wordt gegeven in Bilthoven op de dinsdagmiddag en in Zeist op de woensdagmiddag. Een startdatum wordt na aanmelding met u afgesproken.

Aanmelden voor de cursus 'Leer omgaan met de computer' kan online (hieronder) of telefonisch via de cursusadministratie 085 8222 770

Aanmelden voor Bilthoven

Aanmelden voor Zeist