Leer omgaan met de computer

Biebpanel Medewerkers van de bibliotheek

Ben (of ken) je iemand met weinig of geen computerervaring? De bibliotheek biedt uitkomst.

Bij deze cursus werk je met de programma's Klik en Tik van Oefenen.nl. Er zijn verschillende onderdelen die je kunt volgen:

Klik & Tik. De start. Er wordt steeds meer via de computer of op internet geregeld. Dan is het fijn als iemand je eenvoudig uitlegt hoe de computer werkt. In dit onderdeel legt Jomi uit hoe de computer werkt. Je leert de computer aan- en uitzetten, omgaan met een muis, naar internet gaan en websites zoeken. Je leert het stap voor stap in Klik & Tik. De start.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met de computer heeft gewerkt

Klik & Tik. De basis. In dit onderdeel leer je de volgende onderwerpen: Hoe zet je en computer aan? Hoe kun je typen, een e-mail versturen en iets kopen op internet? Samen met Mieke betreed je de wereld van de computer. Mieke vertelt in korte filmpjes over haar eigen ervaringen, twijfels en overwinningen en wijst je de weg op de computer.

Klik & Tik. Het internet op. In dit onderdeel maak je kennis met verschillende leuke en handige websites en je leert stap voor stap hoe ze werken en wat je er zoal mee kunt. Je kunt immers via internet veel informatie vinden over heel veel onderwerpen en het maakt het leven makkelijker, eenvoudiger en sneller. Omdat je online je reis kunt plannen, iets kan kopen of verkopen, internetbankieren, post lezen van MijnOverheid.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die beter op internet wil kunnen zoeken.

Klik & Tik. Veilig online. Je hoort allerlei verhalen over internetfraude. Maar als je weet waar je op moet letten, ben je veiliger online. Dat leer je in Klik & Tik. Veilig online. Met de 7 Gouden Regels voor veilig internetten leer je hoe je (on)veilige websites herkent, hoe je sterke wachtwoorden kiest en waar je op moet letten als je online betaalt. Als je de Gouden Regels kent, ga je oefenen om die regels toe te passen in herkenbare situaties.

Deze cursus is voor iedereen die veiliger wil internetten.

Bovenstaande cursussen zijn echte beginnerscursussen. Het is vooral snuffelen aan en vertrouwd raken met de mogelijkheden die de computer bied. We helpen je om je angst, die er vaak is, te overwinnen. We adviseren dan ook om na deze cursussen verder te gaan en meer vertrouwd te raken met alle mogelijkheden. Zo verdiep je je kennis en maakt dat je de computer ook echt leert én durft te gebruiken.

Als vervolgstappen geven we aan:

Cursus Windows 10

Cursus Digisterker

Cursus Digivitaler

Cursus Foto's. In deze cursus leer je hoe je foto's maar ook andere bestanden (zoals bijvoorbeeld brieven of rekeningen)  netjes kunt ordenen zodat je ze weer terug kunt vinden. Als toegift geven we nog uitgebreid uitleg hoe je van je foto's een mooi fotoboek kunt maken. Het fotoboek is niet verplicht.

De Klik en Tik cursussen worden doorlopend gegeven in Bilthoven, Soest en Zeist.