Leer omgaan met de computer

Biebpanel Medewerkers van de bibliotheek

Ben (of ken) je iemand met weinig of geen computerervaring? De bibliotheek biedt uitkomst.

In een één-op-één traject gaat u stap voor stap aan de slag. U leert eerst vertrouwd te worden met muis en toetsenbord. Daarna gaat u met behulp van het programma 'Klik en Tik' aan de slag en maakt zo kennis met het gebruik van de computer. U werkt op uw eigen tempo de stof door onder begeleiding van een ambassadeur van SeniorWeb. U bent ca. 8 tot 10 weken bezig met dit traject. Een en ander is natuurlijk ook sterk afhankelijk van uw eigen inzet.

Het traject is gratis, u betaalt wel de kosten voor het cursusboek (€ 15,00).

Heeft u interesse in de cursus 'Leer omgaan met de computer' voor uzelf of een ander dan kunt u zich hieronder aanmelden. De cursus wordt gegeven in al onze vestigingen.  Startdata zijn altijd in overleg.

Prijs: Voor inwoners van ons werkgebied € 15,00 / overige gemeenten € 50,00 incl. cursusmateriaal.
Aanmelden: kan online bij de betreffende plaats maar kan ook telefonisch via de cursusadministratie 085 8222 770

In Bilthoven

In Bunnik

In Zeist

In Soest

Overige vestigingen

Na afloop van de cursus adviseren wij u nog een vervolgtraject te volgen:

De cursus 'Werken met Windows 10' is deels een herhaling van bovenstaande cursus én biedt tevens verdieping. Deze cursus is toegespitst op Windows 10, het besturingssysteem dat nu bij de meeste computers wordt bijgeleverd. Deze cursus is geschikt voor mensen met weinig tot geen ervaring met de computer. Goede kennis van de Nederlandse taal is wel nodig. De cursus wordt gegeven op 8 dagdelen.

De cursus  Werken met de digitale overheid leert u wat een DigiD is en wat mogelijkheden hiervan zijn. Veel mensen zijn vaak erg angstig om hier mee te werken maar als u weet wat u doet, en dat leert u in deze cursus, dan blijkt het best mee te vallen.