Taalhuis Zeist

Taalhuis Zeist 300x200 Taalhuis Zeist: (digi) taal helpt je verder
De wereld is vol met taal. Teksten vind je overal om je heen. Je moet ook veel zaken via internet regelen. Maar wat als je moeite hebt om het allemaal te begrijpen of als de taal moeilijk voor je is? Dan loop je, net als veel andere mensen, tegen veel dingen aan. Blijf er niet mee zitten en neem contact op met het Taalhuis Zeist.

Wat is het Taalhuis Zeist?
Het Taalhuis Zeist is de plek waar de vraag naar taal en het aanbod bij elkaar komen. In het taalhuis kan iedereen met een vraag langs komen. Je kan er informatie of advies krijgen over taal- en computercursussen. In het taalhuis is ook een brede collectie aan taalboeken en computerprogramma’s te vinden waar je ook zelf mee aan de slag kan.

Hoe werkt het?
Tijdens het spreekuur bespreek je samen met de medewerker van het taalhuis je vraag. Vervolgens wordt met je naar de gewenste leerroute gekeken en de vervolg stappen bepaald.

Open Leercentrum
Het taalhuis is gevestigd in de Bibliotheek Idea Zeist. Dit is de plek waar ook cursussen worden gegeven en deelnemers en vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen oefenen. In de bibliotheek kun je ook gebruik maken van verschillende boeken en computerprogramma’s.

Aanmelden
Zowel deelnemers als vrijwilliger kunnen zich aanmelden in het taalhuis. Het taalhuis houdt twee keer per week een spreekuur. Buiten het spreekuur is het taalhuis het best per mail bereikbaar: .

Openingstijden
Het taalhuis is tijdens de openingstijden van de bibliotheek open. Je kan dan gebruikmaken van de ruimte om te oefenen, onze materialen raadplegen en oefenen op de computers.

Spreekuur Taalhuis

Dinsdag 14.00 - 17.00 uur
Donderdag 10.00 - 12.00 uur

In Wijkservicepunt De Koppeling elke donderdag van 15.00 -16.00 uur

Taalhuis Zeist
3701 JZ  ZEIST

Wijkservicepunt de Koppeling
De Clomp 1904
3704 KS Zeist

Openingstijden Bibliotheek

Dinsdag 8.30 - 20.00 uur
Woensdag 8.30 - 18.00 uur
Donderdag 8.30 - 18.00 uur
Vrijdag 8.30 - 20.00 uur
Zaterdag 10.00 - 16.00 uur

Het taalhuis  is een samenwerkingsverband tussen Regiocultuurcentrum Idea (Bibliotheek Idea Zeist), Gemeente Zeist, MeanderOmnium, het ROC educatie, Stichting Lezen & Schrijven en nog een aantal organisaties.