Pressreader: gratis toegang tot ruim 7000 kranten en tijdschriften in 60 talen!

PressReader bevat ruim 7000 kranten en tijdschriften in zo'n 60 talen. Fulltext, actueel en met een archief tot 90 dagen. Je kunt PressReader op de computers in onze bibliotheken raadplegen, maar je kunt ook de mobiele app installeren op je smartphone en tablet. Daarmee kun je kranten en tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen!

Kranten en tijdschriften

Pressreader bevat meer dan 7000 kranten uit 100 verschillende landen in 60 talen. Hieronder bevinden zich kwaliteitskranten, zoals Wall Street Journal, The Daily Telegraph, International Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo en Handelsblatt. Je kunt de meest recente edities lezen.

Je vindt er ook bekende tijdschiften als Paris Match, PC Format, PC Gamer, Science Uncovered, Digital Camera World, Health Food Guide, Classic Cars en SFX Magazine. Echt voor elk wat wils!

De databank bevat ook een archief tot 90 dagen terug. De volledige kranten en tijdschriften worden gepresenteerd in de originele opmaak.

Zoeken kan op titel, taal, land of trefwoord. Bij veel buitenlandse kranten maken extra moderne digitale tools het lezen nog leuker en makkelijker. Zo kunnen artikelen vertaald, beluisterd of gedeeld worden en is bloggen mogelijk. Artikelen kun je delen, voor laten lezen, kopiëren en printen.

Op de site van PressReader vind je een voorproefje en een titeloverzicht per land.

Ook kent PressReader de zogenaamde Radiant Access functie. Dat houdt in dat je, nadat je in de Bibliotheek met je tablet of mobiel een keer ingelogd hebt in de PressReader app, je nog zeven dagen lang gratis kranten en tijdschriften kunt downloaden in de app, dus ook thuis of onderweg! Daarvoor moet je wel eerst een gratis account aanmaken in PressReader. Je kunt dat het beste doen op de website.

Download de app

Met de app van Pressreader kun je in de Bibliotheek verbinding maken met ons WiFi netwerk, jouw gewenste krant of tijdschrift downloaden en deze daarna thuis of onderweg lezen. In de bibliotheek lezen kan natuurlijk ook!

PressReader app is gratis te downloaden in:

Hoe werkt de app

• log eerst in op het WiFi van de Bibliotheek
  • start de app PressReader. Je ziet bij opstarten een popupmelding met het logo van Idea
  • daarna kun je een krant of tijdschrift uitzoeken en gratis downloaden