Leuke en leerzame tips voor kinderen

De scholen in Nederland zijn gesloten vanwege het coronavirus. Hoe zorg je ervoor dat de komende weken leuk en leerzaam worden voor je kinderen? Er zijn gelukkig veel tips en initatieven te vinden. We delen graag enkele tips met je.

Jeugdbibliotheek

Via de Jeugdbibliotheek heb je toegang tot e-books, luisterboeken en informatie en filmpjes over allerlei onderwerpen. De Jeugdbibliotheek is voor kinderen van 0 tot 18 jaar.

De bibliotheek heeft veel e-books voor kinderen. Van voorleesboeken voor peuters tot thrillers voor young adults. Ook voor scholieren die op zoek zijn naar boeken om te lezen voor hun lijst zijn er e-books in de collectie.

Met de LuisterBieb kun je luisteren naar de mooiste boeken. Er is tijdelijk een extra selectie luisterboeken toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Op de website van Jeugdbibliotheek vind je informatie over allerlei onderwerpen. Over dieren en planten, eten en drinken, geschiedenis, de samenleving, kunst en cultuur, gezondheid, noem het maar op. Er staan ook interessante filmpjes bij en linkjes naar andere leuke en goede websites over het onderwerp.

Naar Jeugdbibliotheek

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek plaatst wekelijks nieuwe voorleesverhalen en combineert prenten met muziek. De website is tijdelijk gratis beschikbaar. Voor kinderen van 0-10 jaar.

Naar de Voorleeshoek

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor alle vakken van de basisschool. Kinderen kunnen alle vakken zelfstandig oefenen op hun eigen niveau. Log via de Jeugdbibliotheek in met je Bibliotheekaccount.

Naar Junior Einstein

Yoleo

Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via Yoleo.

Naar Yoleo

DataDetox Game en Veilig internetten quiz

Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment om ze meer te laten leren over mediawijsheid. Hoe ga je om met social media en internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Wil je echt dat iedereen alles van je weet? Daarover gaan de DataDetox Game en de quiz veilig internetten. Beschikbaar via de Jeugdbibliotheek.

Naar DataDetox Game en Quiz