Werken met Windows 10

Windows 10 is het laatste besturingssysteem voor de computer. De cursus 'Werken met Windows 10' behandelt stap voor stap het nieuwe besturingssysteem van Windows. Dit is een beginnerscursus en is geschikt voor mensen met enige computerervaring. Je dient in ieder geval te kunnen werken met muis en toetsenbord.

Met ingang van seizoen 2019 kun je kiezen op welke manier je de cursus volgt:

1. Individueel op eigen tempo met begeleiding (NIEUW) in Bilthoven
2. In groepsverband in Zeist en Soest. 

ad. 1
Je werkt zelfstandig het uitgebreide en duidelijke cursusboek door. Je doet dit op een vast tijdstip in de week. Gedurende dit tijdstip is er een begeleider aanwezig die je kan helpen. Je werkt in je eigen tempo en een keer een les missen is dan niet zo erg. Je kunt elk moment van het jaar starten en er net zoveel weken over doen als jij nodig hebt. Voor dit traject werken we met een strippenkaart. Deze mogelijkheid bieden we vooralsnog alleen op de maandagmiddag in Bilthoven aan. 

ad. 2
Je werkt in een kleine vaste groep (max 6 cursisten) met een docent. Als je een les mist, mis je ook een stuk van de stof welke je zelf moet inhalen. Je krijgt gedurende 8 à 10  weken les op een vast tijdstip in de week. Je kunt alleen starten op vaste data. Deze mogelijkheid bieden we in Soest en Zeist aan. De kosten voor deze cursus zijn € 30,00/ € 25,00 leden Idea (incl. cursusmateriaal) voor inwoners van het werkgebied van Idea (gemeenten De Bilt, Bunnik, Soest en Zeist). Voor inwoners buiten het werkgebied zijn de kosten 60,00 incl. cursusmateriaal. De eerstvolgende cursus start op maandagochtend 16 maart  van 10.00 - 12.00 in Zeist  Nieuwe data voor Soest zijn nog niet bekend. 

In de cursus 'Werken met Windows 10' komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

  • het bureaublad inrichten
  • werken met de standaard app's rekenmachine en wordpad
  • tekstverwerking
  • extern geheugen, USB-stick
  • mappen en bestanden
  • internetten
  • e-mailen

Aanmelden voor Bilthoven

Aanmelden voor Zeist