Tekstverwerken met Word

Met het Office-programma Word kun je eenvoudig een tekst maken. Maar wist je ook dat er vele aanpassingen mogelijk zijn om je tekst te verbeteren of te verfraaien. Naast de gebruikelijke mogelijkheden zoals hoofdletters, speciale tekens etc. zijn er nog vele andere. Je kunt tekst helemaal naar eigen ontwerp aanpassen. Verschillende kleuren of lettertypes, vette of juist schuine letters en misschien wel allebei. Zo kun je jouw brief, kaart of welke tekst dan ook helemaal aanpassen naar je eigen doel.

Word is een onderdeel van Microsoft Office. MS Office is er in vele verschijningsvormen o.a. Word 2013 en 2017. Er is ook een ander pakker LibreOffice, deze heeft een tekstverwerker Writer dat een look-a-like is van Word.

Tijdens de cursus werk je zelfstandig het uitgebreide cursusboek van Instruct door op een vast tijdstip in de week. Tijdens dit tijdstip zijn er ook begeleiders van SeniorWeb aanwezig. Zij zijn er om te helpen als je even niet weet hoe je verder moet. De cursusboeken van Instruct zijn uitermate geschikt voor zelfstudie. Aan de hand van vele opdrachten werk je stap voor stap het cursusmateriaal door.

Aan bod komen o.a. de volgende onderwerpen:

  • De basis: het programma starten en een document aanmaken. Het document opslaan, openen en afdrukken.
  • Tekst: tekst typen en opmaken, tekst invoegen vanaf internet, opsommingen maken, tekst laten inspringen, een tabel invoegen en de spellingcontrole gebruiken.
  • Afbeeldingen: afbeelding invoegen en vervolgens uitlijnen met tekst, de grootte aanpassen, bijsnijden en opmaken.

Er wordt gewerkt op pc's met Windows 10 en de versie Word 2016. Je kunt ook op je eigen laptop (met Windows10) werken. Indien je echter een andere versie van Word hebt kan het zijn dat het cursusboek afwijkingen vertoont.

Het aantal lessen is afhankelijk van je eigen beginkennis en inzet. Gemiddeld staat er 10 uur voor om het cursusboek door te werken.

De kosten van de cursus worden verrekend middels zg. strippenkaarten.

Aanmelden voor Bilthoven