Tekstverwerken met Word

Met het Office-programma Word kunt u eenvoudig een tekst maken. Maar wist u ook dat er vele aanpassingen mogelijk zijn om uw tekst te verbeteren of te verfraaien. Naast de gebruikelijke mogelijkheden zoals hoofdletters, speciale tekens etc. zijn er nog vele andere. U kunt uw tekst helemaal naar eigen ontwerp aanpassen. Verschillende kleuren of lettertypes, vette of juist schuine letters en misschien wel allebei. Zo kunt u uw brief, kaart of welke tekst dan ook helemaal aanpassen naar uw eigen doel.

Word is een onderdeel van Microsoft Office. MS Office is er in vele verschijningsvormen o.a. Word 2013 en 2017. Er is ook een ander pakker LibreOffice, deze heeft een tekstverwerker Writer dat een look-a-like is van Word.

Met ingang van september 2019 bieden we een cursus zelfstudie met begeleiding aan. U werkt zelfstandig het uitgebreide cursusboek van Instruct door op een vast tijdstip in de week. Tijdens dit tijdstip zijn er ook begeleiders van SeniorWeb aanwezig aan wie u vragen kunt stellen wanneer u vastloopt. De cursusboeken van Instruct zijn uitermate geschikt voor zelfstudie. Aan de hand van vele opdrachten werkt u stap voor stap het cursusmateriaal door.

Aan bod komen o.a. de volgende onderwerpen:

  • De basis: het programma starten en een document aanmaken. Het document opslaan, openen en afdrukken.
  • Tekst: tekst typen en opmaken, tekst invoegen vanaf internet, opsommingen maken, tekst laten inspringen, een tabel invoegen en de spellingcontrole gebruiken.
  • Afbeeldingen: afbeelding invoegen en vervolgens uitlijnen met tekst, de grootte aanpassen, bijsnijden en opmaken.

Er wordt gewerkt op pc's met Windows 10 en de versie Word 2016. U kunt ook op uw eigen laptop (met Windows10) werken. Indien u echter een andere versie van Word heeft kan het zijn dat het cursusboek afwijkingen vertoont.

Het aantal lessen is afhankelijk van uw eigen beginkennis en inzet. Uw werkt namelijk in uw eigen tempo. Gemiddeld staat er 10 uur voor om het cursusboek door te werken.

De kosten van de cursus worden verrekend middels zg. strippenkaarten.

Op dit moment wordt de cursus aangeboden op de maandagmiddag in Bilthoven en op de vrijdagmiddag in Zeist. Een startdatum wordt in overleg afgesproken.

Aanmelden kan online of telefonisch via de cursusadministratie 085 8222 770.

Aanmelden