Tabellen maken met Excel

Met het Office-programma Excel kun je eenvoudig een tabel maken. Die tabellen kun je voor van alles en nog wat gebruiken: ledenlijsten, financiële overzichten, het bijhouden van je verzameling, adresbestanden zodat je in een keer alle adressen voor de (kerst)kaarten kunt printen en nog veel meer.

Excel is een onderdeel van Microsoft Office. MS Office is er in vele verschijningsvormen: o.a. Excel 2013, 2017 maar ook Open Office waar Excel onderdeel van is.

Tijdens de cursus werj je zelfstandig het uitgebreide cursusboek van Instruct door op een vast tijdstip in de week. Tijdens dit tijdstip zijn er ook begeleiders van SeniorWeb aanwezig om te helpen. De cursusboeken van Instruct zijn uitermate geschikt voor zelfstudie. Aan de hand van vele opdrachten werk je stap voor stap het cursusmateriaal door.

Er wordt gewerkt op pc's met Windows 10 en de versie Excel 2016. Je kunt ook op je eigen laptop werken. Indien je echter een andere versie van Excel hebt kan het zijn dat het cursusboek afwijkingen vertoont.

Het aantal lessen is afhankelijk van uw eigen beginkennis en inzet. Uw werkt namelijk in uw eigen tempo. Gemiddeld staat er 10 uur voor om het cursusboek door te werken.

Op dit moment wordt de cursus aangeboden op de maandagmiddag in Bilthoven en op de vrijdagmiddag in Zeist. Een startdatum wordt in overleg afgesproken.

De kosten van de cursus worden verrekend middels zg. strippenkaarten.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.

  • De basis: het programma starten, een document openen en werkbladen, kolommen, rijen en cellen onderscheiden.
  • Getalnotatie: aangeven of het een geldbedrag, percentage of datum betreft. Cijfers achter de komma zetten en grote getallen noteren.
  • Rekenen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen, en functies gebruiken om een berekening uit te voeren.
  • Grafieken: gegevens presenteren in een grafiek

 

Aanmelden in Bilthoven