Foto's

We maken tegenwoordig heel wat foto’s. Dat doen we met een camera maar ook met de tablet of telefoon. En vaak een combinatie. Dus foto’s staan overal en nergens, je apparaat raakt vol en wordt steeds langzamer. Hoe hou je nog overzicht en zorg je ervoor dat je foto’s bewaard blijven.

Tijdens deze cursus gaan je eerst aan de slag om je foto’s goed te sorteren zodat ze straks overzichtelijk terug te vinden zijn. Als alles netjes is geordend dan ga je aan de slag om er een mooi boek van te maken. Natuurlijk beslis je zelf welke foto’s je hiervoor wilt gebruiken: wordt het een boek met vakantiefoto’s, een jaaroverzicht of een verzameling van zelfgemaakte natuurfoto’s.

Voor het fotoboek werk je met de gratis software van Albelli. Je leert eerst het programma installeren om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Hoe kies je de foto's uit die je wilt gebruiken. Misschien wil je maar een deel van een foto gebruiken, of moet de foto wat lichter of juist donkerder? In de laatste 4 lessen komen er allerlei aspecten aan de orde. Aan het eind van de cursus ben je in staat om je eigen fotboek te maken of misschien ben je al wel helemaal klaar en hoef je het alleen nog maar te bestellen.

De totale cursus bestaat uit 8 lessen. Tijdens de lessen is volop gelegenheid tot het stellen van vragen. De eerste 4 lessen zijn ook afzonderlijk te volgen, de laatste 4 niet. Dus als u wel de foto’s wilt ordenen maar er geen boek van wilt maken, dan kan dat. 

 

De cursus wordt gegeven in Bilthoven en Zeist. Voor beide vestigingen zijn nog geen nieuwe data bekend.

Vrijblijvend aanmelden


Fotoboek Albelli