Kennismakingsbijeenkomsten leesgroepen

Literairecursussen 300x150

Praat je graag met andere mensen over boeken? Wij brengen graag enthousiaste lezers bij lekaar. Samen met Stichting Senia organiseren we verschillende bijeenkomsten om je te informeren over leesgroepen. 

In een leesgroep lees je dezelfde titel en kom je vervolgens bij elkaar om over het boek verder te praten. De Senia leesgroepen bestaan uit zes tot acht personen die vijf tot zeven boeken per jaar lezen. Elk seizoen kunnen zij kiezen uit een uitgebreide literatuurlijst, die wordt aangeboden door Senia Literair. Op de lijst staat eigentijdse literatuur die goed toegankelijk is voor een breed publiek. De leesgroepen krijgen bij ieder boek dat zij gaan lezen informatie over het boek en de auteur. Daarnaast krijgen ze vragen en gespreksthema's aangereikt waardoor de besprekingen zinvol zijn, ook zonder dat er een deskundige bij aanwezig is.

De kosten voor het gebruik maken van de informatie van Senia zijn € 32,50 per persoon per jaar. Wil je als leesgroep gebruik maken van de leeskringservice van Bibliotheek Idea, kijk dan hier.

De toegang voor een kennismakingsbijeenkomst is gratis. Aanmelding vooraf is wenselijk bij Stichting Senia, op het telefoonnummer 0570 56 26 56, of stuur een e-mail.

Agenda informatiebijeenkomsten leesgroepen